1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Tesla ucuz araç üretecek

Tesla ucuz araç üretecek

Tesla, 2025 yılının ortalarında "Redwood" kod adlı yeni nesil, daha uygun fiyatlı bir elektrikli aracın üretimine başlamak istediğini açıkladı.

Tesla ucuz araç üretecek

Enerji Günlüğü - Tesla, Berlin yakınlarındaki fabrikasında daha ucuz arabalar üretmeyi planlıyor ve daha ucuz elektrikli arabalar üretmek için Hindistan'da bir fabrika kurmayı planlıyor.

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, tedarikçilerine kod adı "Redwood" olan yeni bir kompakt crossover model elektrikli aracın üretimine başlamak istediğini açıkladı. Bu araçların daha ucuz benzinle çalışan arabalarla ve Çinli rakibi BYD tarafından üretilenler gibi giderek artan sayıda ucuz elektrikli araçlarla (EV) rekabet etmeye olanak sağlaması amaçlanıyor.

EN UCUZ TESLA MODELİ ABD’DE 38,990 DOLAR

Tesla kurucusu Elon Musk ilk olarak 2020 yılında 25 bin dolar değerinde bir otomobil üretme sözü vermiş ancak bu planı daha sonra rafa kaldırmıştı. Şu anda Tesla'nın satıştaki en ucuz modeli olan Model 3 sedanın başlangıç fiyatı ABD'de 38,990 dolar.

HİNDİSTAN TESİSİ KURMAYI PLANLIYOR

Tesla ayrıca Berlin yakınlarındaki fabrikasında daha ucuz arabalar üretmeyi planlıyor ve daha ucuz elektrikli arabalar üretmek için Hindistan'da bir fabrika kurmayı planlıyor. Elektrikli araç üreticisinin ayrıca Şangay ve Fremont, Kaliforniya'da da fabrikaları var.

Çinli elektrikli araç üreticisi BYD, 2023'ün son çeyreğinde dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi olarak Tesla'yı geride bırakmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler