1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tesla ucuz elektrikli araç üretecek

Tesla ucuz elektrikli araç üretecek

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, üç yıl içinde 25 bin dolar değerinde elektrikli araba üretecek. 

Tesla ucuz elektrikli araç üretecek

Enerji Günlüğü - ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, üç yıl içinde 25 bin dolar değerinde elektrikli araba üretecek. 

Tesla'nın ABD'nin California eyaletindeki fabrikasında düzenlenen Batarya Günü etkinliğinde yatırımcılara gelecek planlarını anlatan kurucu ve CEO Elon Musk, 25 bin dolardan satışa çıkacak bir araba üreteceğini duyurdu. Musk, “Üç yıl içinde 25.000 dolarlık bir araba yapabiliriz. Bu araba benzinli araba ile eşit, belki de benzer bir benzinli arabadan biraz daha iyi” ifadesini kullandı. 

Yatırımcıların her birinin kendi Tesla'ları içinde katıldığı etkinlikte elektrikli araç şirketi Tesla'nın bataryalarını önümüzdeki dönemde nasıl geliştireceği aktarıldı. Musk, bu etkinlikte Tesla'nın önümüzdeki üç yıl içinde yeni geliştirilmiş bataryası sayesinde 25 bin dolardan piyasaya çıkacak bir araba üreteceğini duyurdu. Musk, daha önce Tesla'nın büyük ihtimalle hiçbir zaman 35 bin doların altında bir araba üretmeyeceğini söylemişti. 

TESLA HİSSELERİ %7 DEĞER KAYBETTİ

Açıklamayı takiben şirket hisseleri %7 değer kaybetti. Bu 50 milyar dolar civarında bir değer kaybı anlamına geliyor. Zira yatırımcılar, 10 yıldan uzun süre kullanılabilecek "milyon mil" pilinin geliştirilmesi veya kilovat-saat başına dolar cinsinden maliyet azaltma gibi net planlar duymak istiyordu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler