1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tesla yaklaşık 135 bin aracını geri çağıracak

Tesla yaklaşık 135 bin aracını geri çağıracak

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, dokunmatik ekranlarında problem olan ve güvenlik sorunları yaratan yaklaşık 135 bin Model S ve Model X aracını geri çağıracak.

Tesla yaklaşık 135 bin aracını geri çağıracak

Enerji Günlüğü - ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, dokunmatik ekranlarında problem olan ve güvenlik sorunları yaratan yaklaşık 135 bin Model S ve Model X aracını geri çağıracak.

Tesla, 13 Ocak’ta dokunmatik ekranlarında problem olan ve bu durumun kaza riskini artırdığı düşünülen 158 bin Model S ve Model X aracı geri çekmesi gerektiğini bildiren ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’nin (NHTSA) talebini değerlendirerek 134 bin 951 aracın geri çağrılmasına karar verdi. 

Tesla’nın 2012-2018 yıllarında üretilen Model S ve 2016-2018 yıllarında üretilen Model X otomobilleri geri çağrılacak. Araçları geri çağırma süreci, 30 Mart’ta başlayacak.

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) geçen ay, sorunun dokunmatik ekranın NVIDIA Tegra 3 işlemcisi ve entegre 8 GB flash bellek çipiyle ilgili olduğunu açıklayarak geri çağırma talebinde bulundu. Yapılan araştırmaya göre bileşen 5-6 yıl ortalamalık kullanımda arızalanabiliyor.

Aracın araç içi ekranının arızalanması, geri görüş kamerası çalışmıyor ve bu durum Otopilot sürücü yardım sistemini de etkileyebilir. NHTSA tarafından Tesla’ya 13 Ocak’ta gönderilen bir mektuba göre, dönüş sinyallerinde de etkilenmeler oluyor ve sürücüler, sert hava koşullarında görüş mesafesini azaltabilen ve çarpışma riskini artıran ön cam buğu çözme ve buz çözme sistemlerini kullanamıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler