1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Tesla'dan bir elektrik depolama tesisi daha

Tesla'dan bir elektrik depolama tesisi daha

Enerji Günlüğü - ABDli otomobil üreticisi Tesla, Kaliforniya'da 20-80 MWh elektrik depolama kapasitesine sahip bir depolama tesisi kuracak. Elektrikli...

Tesla'dan bir elektrik depolama tesisi daha

Enerji Günlüğü - ABDli otomobil üreticisi Tesla, Kaliforniya'da 20-80 MWh elektrik depolama kapasitesine sahip bir depolama tesisi kuracak. 

Elektrikli araç ve elektrikli araç motor parçaları tasarlayan, üreten ve satan Amerikan Tesla Motors Inc. şirketi, Southern California Edison’s Mira Loma Center tarafından elektrik depolama fabrikası kurma ile görevlendirildi. 

Ontario, California'da inşa edilecek dev batarya fabrikası 2500 eve veya 1000 Tesla arabasına elektrik sağlayacak güçte olacak. Proje, elektrik tüketiminin pik yaptığı saatlerde bölgenin doğalgaza bağımlılığını azaltmayı amaçlıyor. 

Sistem, Tesla'nın daha önce inşa ettiği Sparks, Nevada merkezli Gigafactory Depolama Tesisi'ndeki Powerpack endüstriyel enerji depolama sistemini kullanacak. 

Tesisin maliyeti konusunda herhangi bir açıklama yapılmazken, tesisin yıl sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi. 

Kaliforniya’nın Öz-Üretim Teşvik Programı (SGIP) kapsamında  konut dışı şebekeye bağlı enerji depolama sistemleri kurulumlarının büyük çoğunluğu gerçekleştirildi ve geçen 2.5 yılda Kaliforniya bu segmente 10 MW’tan fazla kurulumla en büyük pazara sahip oldu. ABD’de lityum-iyon piller, pazarın lideri durumunda.

Önceki ve Sonraki Haberler