1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tesla’dan göndermeli şort satışı

Tesla’dan göndermeli şort satışı

ABDli elektrikli araç ve teknoloji şirketi Tesla, satışlarının beklentileri aşmasının ve piyasa değerinin Toyota'yı geçmesinin ardından kırmızı saten şort satmaya başlayarak şirketin hisselerini açığa satanları tiye aldı.

Tesla’dan göndermeli şort satışı

Enerji Günlüğü - ABDli elektrikli araç ve teknoloji şirketi Tesla, satışlarının beklentileri aşmasının ve piyasa değerinin Toyota'yı geçmesinin ardından kırmızı saten şort satmaya başlayarak şirketin hisselerini açığa satanları tiye aldı.

ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Tesla ikinci çeyrekte 90 binden fazla araba teslim ettiğini açıkladı. 72-83 bin bandında beklenen teslimat rakamlarının üzerine çıkan Tesla, geride bıraktığımız haftada Dünyanın en değerli otomobil üreticisi Toyota'yı geçerek piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük otomotiv üreticisi konumuna geldi. Geçen haftanın son gününde hisseleri 1.210 dolar seviyesini gören şirket, 224 milyar dolar piyasa değeriyle 200 milyar doların hemen üzerinde değere sahip Toyota'yı geride bıraktı.

Tüm bu gelişmelerin ardından Tesla, kırmızı saten şort satmaya başlayarak şirketin hisselerini açığa satanları tiye aldı. Tesla’nun kurucusu ve CEO’su Elon Musk, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Sınırlı sayıda short şortumuz gelmiştir" ifadesini kullandı. Bir hisseyi değer kaybedeceğini düşünerek sattıktan sonra düşük fiyattan geri toplamak, yani açığa satış İngilizce'de "short selling" olarak ifade ediliyor.

Tesla'nın web sitesindeki "kısa şortlar", altın desenli ve arkasında altın rengi bir "S3XY" işlemesi yer alıyor. Harfler şirketin ürettiği araç modellerini temsil ediyor. Şortların satış fiyatı 69.420 dolar olarak belirlendi. Ürün açıklamasında, "Rüzgar gibi koşun ya da Liberace gibi eğlendirin" ve "Kapanış zilinden gelen olağanüstü konforun tadını çıkarın" ifadeleri yer alıyor.

 

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler