1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Tesla’dan rekor çeyrek üretim rakamı

Tesla’dan rekor çeyrek üretim rakamı

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla, özellikle Çin'de uyguladığı fiyat indirimleriyle yılın ikinci çeyreğinde elektrikli araç teslimatını bir önceki yıla göre yüzde 83 arttırdı.

Tesla’dan rekor çeyrek üretim rakamı

Enerji Günlüğü - Tesla, ikinci çeyrekte teslim ettiğinden 13 bin 560 daha fazla araç üreterek 479 bin 700 adetlik rekor küresel üretime ulaştı.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, 2023 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %10, bir önceki yıla göre ise %83 artışla 466 bin 140 adetlik rekor küresel teslimat kaydetti. 

ABDli milyarder Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla’nın piyasa tahminlerini de aşan büyümesinde, başta dünyanın en büyük elektrikli araç pazarı olan Çin’de olmak üzere uyguladığı fiyat indirim stratejisi ve ABD’de elektrikli araçlara getirilen vergi indirimleri etkili oldu.

ÜRETİM TESLİMATI GEÇTİ

Tesla, ikinci çeyrekte teslim ettiğinden 13 bin 560 daha fazla araç üreterek 479 bin 700 adetlik rekor küresel üretime ulaştı. Teslimatlara kıyasla üretim fazlası, ilk çeyrekte kaydedilen 17 bin 933 adetlik farktan daralsa da şirket üst üste 5’inci çeyrekte teslimatların üzerinde üretim raporladı.

TESLA’NIN NET GELİRİ %24 AZALDI 

Satışları artırmaya yardımcı olan fiyat düşüşleri şirketin karlılığını ise negatif etkiledi. Tesla, ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla net gelirde %24 düşüş bildirdi. Analistler ise özellikle Çin pazarında fiyat indirimi stratejisinin yerel rakip BYD karşısında pazar payını genişletmek için önemli bir hamle olduğunu vurguladı.

ÇİN’DE FİYAT DÜŞÜRME DEVAM EDİYOR

Tesla, Çin'deki üst segment modellerinin fiyatlarını %4,5'ten daha fazla düşürdü. Dünyanın en büyük ve en rekabetçi elektrikli araç pazarındaki satışlarını artırmak isteyen şirket, ülkedeki yerel mağazasında Model S ve Model X otomobillerinin tüm varyantlarında 5 bin dolara yakın bir indirime gitti. Şirket geçtiğimiz ay da Çin’deki bazı Model 3 alıcılarına bin doların üstünde nakit sübvansiyonu vermişti.

Önceki ve Sonraki Haberler