1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Tesla’dan sanal enerji santrali

Tesla’dan sanal enerji santrali

Enerji Günlüğü - Amerikan elektrikli araç üreticisi Tesla, Avustralya’da 50 bin konuta ücretsiz kuracağı 5kW kapasiteli güneş panelleri ve bataryalarla...

Tesla’dan sanal enerji santrali

Enerji Günlüğü - Amerikan elektrikli araç üreticisi Tesla, Avustralya’da 50 bin konuta ücretsiz kuracağı 5kW kapasiteli güneş panelleri ve bataryalarla dünyanın en büyük sanal enerji santralini oluşturacak.

Daha önce Avustralya'da dünyanın en büyük lityum pilini inşa eden Tesla, ülkede yeni bir rekor elde etmek için koları sıvadı. Güney Avustralya Eyaleti Başbakanı Jay Weatherill, yaptığı açıklamayla hükümetin Tesla'yla yapacağı yeni iş birliğine dair ilk detayları paylaştı. İş birliği sonucunda bu kez dünyanın en büyük ''sanal enerji santrali''nin oluşturulması hedefleniyor.

50 BİN EVE ÜCRETSİZ GÜNEŞ PANELİ VE BATARYA

Proje kapsamında 50 bin evin tümüne 5kW kapasiteli güneş panelleri takılacak ve Tesla tarafından üretilen Powerwall 2 bataryasından her eve yerleştirilecek. Yenilenebilir Teknoloji Fonu'ndan 2 milyon dolarlık hibe ve 30 milyon dolarlık kredi ile konutlara yerleştirilecek olan bu sistemler için bölge halkından herhangi bir ücret alınmayacak. Güneş ışınlarıyla günün büyük bir bölümünde enerji toplayacak paneller, Powerwall 2 bataryaları sayesinde kullanılmayan enerjiyi depolayacak ve enerji yetersizliğinin yaşanması durumunda şehir şebekesine yardımcı olacak. Şebekeye aktarılan elektrikle tüm bölge halkının elektrik faturasının yüzde 30 oranında ucuzlaması öngörülüyor.

İLK ETAPTA 1100 KONUTLA TEST EDİLECEK

Güney Avustralya hükümetinin web sitesi üzerinden projede yer almak isteyen konut sahipleri için kayıtlar açılmış durumda. İlk etapta kamu kurum ve kuruluşlarına ait 1100 adet konut ile test edilecek projenin test aşamasını tamamladıktan sonra hayata geçecek.

Önceki ve Sonraki Haberler