1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Tesla’nın Almanya’da tam kapasite üretimi zaman alacak

Tesla’nın Almanya’da tam kapasite üretimi zaman alacak

Tesla’nın Almanya’daki fabrikasının kundaklama sonucu kapatılmasının günlük 60 milyon euroluk satışa malolduğu açıklandı.

Tesla’nın Almanya’da tam kapasite üretimi zaman alacak

Enerji Günlüğü - Kundaklama saldırısının ardından kapatılan Tesla’nın Almanya fabrikasının elektrik bağlantısının yapıldığı ancak tam kapasite üretime geçmesinin zaman alacağı açıklandı.

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla'nın başlattığı fiyat savaşının ortasında rekabetin yüksek, talebin düşük olduğu elektrikli araç pazarında Tesla’yı zor durumda bırakan bir gelişme yaşandı. Tesla’nın Almanya’daki fabrikası yakındaki bir elektrik iletim kulesine yapılan kundaklama saldırısının ardından geçen hafta kapatıldı.

Tesla’nın Almanya’daki fabrikasının yöneticisi Andre Thierig’in yaptığı açıklamaya göre; fabrika elektrik şebekesine yeniden bağlansa da tam kapasite çalışmaya geçmesi biraz zaman alacak. 

Fabrika, kapalı kaldığı her gün 60 milyon euroluk satışın kaçırılmasına neden oluyor. Bu olay elektrikli araç endüstrisinde devam eden mücadelelerle birleştiğinde Tesla’yı daha da zor bir duruma sokuyor. 

Sektörde rekabet hala devam ediyor. Çinli cep telefonu üreticisi Xiaomi’nin de bu ay ilk elektrikli arabasını piyasaya sürmesiyle birlikte mevcut fiyat mücadelesini derinleştirmesi olası.

Almanya yanında ABD ve Çin merkezli fabrikaları da bulunan Tesla, Berlin merkezli Almanya fabrikasından Türkiye’ye de Model Y gönderiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler