1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tesla’nın araçları trafik işaretlerini tanıyabilecek

Tesla’nın araçları trafik işaretlerini tanıyabilecek

ABDli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, yeni bir güncelleme ile araçlarının trafik levhalarını ve işaretlerini tanımasını ve sürücüyü bir çan sesiyle uyarmasını sağlayacak. 

Tesla’nın araçları trafik işaretlerini tanıyabilecek

Enerji Günlüğü - ABDli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, yeni bir güncelleme ile araçlarının trafik levhalarını ve işaretlerini tanımasını ve sürücüyü bir çan sesiyle uyarmasını sağlayacak. 

Elektrikli ve otonom araçlarıyla tanınan ABDli Tesla, hız sınırı işaretlerini ve daha fazlasını görsel olarak algılamak için yazılım güncellemesinin yeni bir sürümünü yayımladı. Autopilot özelliklerini geliştirecek bu güncellemeyle, Tesla otomobillerin trafik levhalarını ve işaretlerini tanıyabileceği ve sürücüyü bir çan sesiyle uyaracağı kaydediliyor. 

2020.36 yazılım güncellemesi, Hız Yardımı İyileştirmeleri, yeni bir "Yeşil Trafik Işığı Uyarısı" için Trafik Işığı ve Dur İşareti Kontrolü özelliği ve bazı hız iyileştirmeleri özelliklerini içeriyor. Yazılım öncesi Tesla araçlarında Trafiğe Duyarlı Seyir Kontrolünü hızlandırmak veya sıfırlamak için direksiyon simidindeki parşömenler kullanılıyordu. 

Tesla'nın kademeli olarak yazılım güncellemelerini filosuna aktarmaya başladığı ve yazılımın her araca ulaşmasının birkaç hafta sürebileceği kaydediliyor. 

TESLA’NIN PİYASA DEĞERİ ARTIŞINI SÜRDÜRÜYOR

Ayrıca Tesla, piyasa değerini artırmaya ve rakipleriyle arasındaki farkı açmaya devam ediyor. Yıl başından bu yana %420'nin üzerinde değer kazanan şirket hisseleri, Perşembe günü kapanışta yaklaşık 2.240 dolara ulaşarak rekor seviyeye geldi. Tesla’nın halka arzı 2010'da hisse başına 17 dolardan gerçekleşmişti. Tesla, Temmuz başında Toyota'yı geride bırakarak dünyanın en değerli otomotiv üreticisi olmuştu.

ELON MUSK ALMAN BAKAN İLE GÖRÜŞECEK

Öte yandan Tesla CEO'su Elon Musk, yarın Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier ile bir görüşme gerçekleştirecek. Musk'ın Altmaier ile görüşmesinde Tesla'nın Berlin yakınlarında kurmakta olduğu elektrikli araç fabrikasının ve Alman ilaç şirketi CureVac için kurmakta olduğu "RNA mikro fabrikaları" konularının ele alınması bekleniyor. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler