1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Tesla’nın gelirleri yüzde 47 arttı

Tesla’nın gelirleri yüzde 47 arttı

ABDli elektrikli araç üreticisi Tesla’nın kârı yılın ikinci çeyreğinde bir önceki yıla göre beşte bir oranında arttı. 

Tesla’nın gelirleri yüzde 47 arttı

Enerji Günlüğü - Tesla yılın ikinci çeyreğinde kârını yüzde 20 arttırırken, gelirlerini de yüzde 47 arttırdı. 

ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Tesla'nın gelirleri, Nisan-Haziran 2023 döneminde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %47 artarak 24,9 milyar dolara yükseldi. Şirketin net kârı ise yılın ikinci çeyreğinde %20 artışla 2,7 milyar dolar oldu.

ÜRETİM VE TESLİMATLAR %80’İN ÜZERİNDE ARTTI

Tesla, küresel otomobil üretimini bir önceki yıla göre %86 arttırarak 479 bin 700’e çıkarırken, teslimatlar da %83 artışla 466 bin 140’a yükseldi. 

Yapılan açıklamada, üretim ve teslimat sayılarıyla ve tek bir çeyrekte 25 milyar dolara yaklaşan gelirle şirket için birçok düzeyde "rekor" bir çeyrek kaydedildiği belirtildi.

İNDİRİMLER KAR MARJINI DÜŞÜRDÜ

Tesla'nın yılın ilk çeyreğinde %19,3 olan brüt kâr marjı ise satışları artırma hamlesinin parçası olarak art arda uygulanan fiyat indirimleri nedeniyle yılın ikinci çeyreğinde son 16 çeyreğin en düşük seviyesi olan %18,2'ye geriledi.

MUSK: OTOPİLOT YAZILIMI İÇİN GÖRÜŞÜYORUZ

Öte yandan Tesla CEO’su Elon Musk, Tesla'nın otopilot yazılımını geliştirmesi için bir otomotiv deviyle görüşme hâlinde olduğunu açıkladı. “Bunu gizlemeye çalışmıyoruz” diyen Musk, “Bu teknolojinin geliştirilmesi için başkalarını yetkilendirmekten mutluluk duyarız” ifadelerini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler