1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Tesla’ya 137 milyon dolarlık ‘ırkçılık’ cezası

Tesla’ya 137 milyon dolarlık ‘ırkçılık’ cezası

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, siyahi bir çalışanına, iş yerinde ırkçı ayrımcılığa uğradığı gerekçesiyle yaklaşık 137 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi.

Tesla’ya 137 milyon dolarlık ‘ırkçılık’ cezası


Enerji Günlüğü - Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, siyahi bir çalışanına, iş yerinde ırkçı ayrımcılığa uğradığı gerekçesiyle yaklaşık 137 milyon dolar tazminat ödemeye mahkum edildi. Çalışana ırkçı söylemlerle seslenildiği, çalışma ortamında ırkçı resim ve görsellerle karşılaştığı dava dosyasında yer aldı

ABD'nin California eyaletinde görülen davada jüri heyeti, Tesla’nın San Francisco Körfez bölgesindeki Fremont fabrikasında, asansör operatörü olarak çalışan 53 yaşındaki Owen Diaz'a ırkçılık yapıldığına karar verdi.

Mahkeme, çalışanın üstlerine yaptığı şikayetlere rağmen ayrımcılığı önlemeye yönelik ciddi tedbirler alınmadığına hükmetti. 

Tesla’nın websitesinden Başkan Yarımcısı Valerie Capers Workman imzasıyla  çalışanlara yönelik bir mesaj yayınlandı. Kararın haksız olduğu ileri sürülen mesajda “olayın geçtiği 2015-2016 yıllarında mükemmel değildik. Hala mükemmel değiliz, ama 5 yılda uzun bir yol aldık” denildi. Mesajda ayrıca, şirket bünyesinde bu tip şikayetleri ele almak için özel bir ekip kurulduğu da ifade edildi. 

Tesla’nın yönetim kadrosunun sadece yüzde 4’ü, toplam işgücünün ise yüzde 10’u siyahilerden oluşuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler