1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Teşvikli GES ve RES’lere müşavir raporuyla tamamlama vizesi

Teşvikli GES ve RES’lere müşavir raporuyla tamamlama vizesi

Bölgesel teşvik verilen GES ve RES’lerin tamamlama vizesi de, yeminli mali müşavir raporuyla alınabilecek.

Teşvikli GES ve RES’lere müşavir raporuyla tamamlama vizesi

Enerji Günlüğü - Bölgesel yatırım teşviki alan GES ve RES projelerinin tamamlama vizesi de, yeminli mali müşavir raporuyla alınabilecek. 

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğde (Tebliğ No: 2012/1) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Tebliğ No: 2023/1), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Tebliğ uyarınca; bölgesel teşvik uygulamaları kapsamında desteklenen güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik enerjisi üretimine yönelik yatırımlar da yeminli mali müşavir raporuyla, tamamlama vizesi alabilecekler. 

Söz konusu “Elektrik Enerjisi Üretimi Yatırımlarında Yatırım Teşvik Belgesi Kapsamı Harcamaların Tespitine İlişkin Yeminli Mali Müşavir Raporu”; bölgesel yatırım teşvik belgelerinin bölgesel destek sınıfı niteliğinin sağlandığını da ortaya koyuyor. 

BİRDEN FAZLA ARACI KURUM FAİZ DESTEĞİ TALEP EDEBİLECEK

Tebliğ, Faiz Desteği başlıklı 13’üncü maddenin üçüncü fıkrasını yürürlükten kaldırdı. Söz konusu fıkrada “Aynı teşvik belgesi kapsamı yatırım için faiz desteği uygulamasına yönelik olarak, yatırım süresince birden fazla aracı kurum talepte bulunamaz. Faiz desteğinden yararlandırılmaya başlanıldıktan sonra aracı kurum değiştirilmemek kaydıyla aynı teşvik belgesi kapsamı yatırım için birden fazla itfa tablosuna göre işlem yapılabilir. Stratejik yatırımlar için, faiz desteği uygulamasına yönelik olarak birden fazla aracı kurum talepte bulunabilir” hükmüne yer veriliyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler