1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TETAŞ Personelinin görev değişiklikleri düzenlendi

TETAŞ Personelinin görev değişiklikleri düzenlendi

Enerji Günlüğü - TETAŞ Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği yürürlüğe girdi.Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt Anonim Şirketi(TETAŞ)...

TETAŞ Personelinin görev değişiklikleri düzenlendi

Enerji Günlüğü - TETAŞ Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği yürürlüğe girdi.

Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt Anonim Şirketi(TETAŞ) Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmeliğin amacı liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde, hizmet gerekleri ve personel planlaması esas alınarak Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü’nde görev yapan personelin görevde yükselme ve unvan değişikliklerine ilişkin usul ve esasları belirlemek olarak gösterildi.

Yönetmelik, Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt Anonim Şirketi Genel Müdürlüğünde görev yapan ve bu Yönetmelikte sayılan personelden görevde yükselme veya unvan değişikliği suretiyle atanacakları kapsıyor.

Yönetmeliğe göre, ube müdürü kadrosuna görevde yükselme suretiyle atanacakların yazılı ve sözlü sınavda; diğer görevlere görevde yükselme suretiyle atanacak personelin ise yazılı sınavda başarılı olmaları gerekiyor. yazılı sınavlardan en az kırk beş gün önce görevde yükselme veya unvan değişikliği suretiyle atama yapılacak kadro veya pozisyonlar, bu kadro veya pozisyonların sınıfı, unvanı, derecesi ve adedi, sınava girecek personelde aranacak şartlar ile son başvuru tarihi duyurulacak.

Görevde yükselme suretiyle ilan edilen boş kadro veya pozisyon sayısı kadar atama yapılmasında başarı puanı esas alınacak. Başarı puanı, şube müdürü kadrolarına atanacaklar için sözlü sınav; diğer kadro veya pozisyonlara atanacaklar için yazılı sınav puanı esas alınmak suretiyle tespit edilecek ve Teşekkül internet sitesinde ilan edilecek.

Görevde yükselme suretiyle atanmaya hak kazanan personel, başarı sıralaması listesinin kesinleşmesini müteakip iki ay içerisinde başarı puanları esas alınarak tercihlerine göre atanacak.

Bu Yönetmelikte sayılan unvanlarla ilgili mevzuatı uyarınca asaleten atanmış olanların kazanılmış hakları saklı olacak.

24/11/1994 tarihli ve 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun 22 ncimaddesi uyarınca yapılacak ilk atamalarda bu Yönetmelik hükümleri uygulanmayacak.

Bu yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle 21/9/2011 tarihli ve 28061 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler