1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TETAŞ toptan elektrik satış tarifesi belirlendi

TETAŞ toptan elektrik satış tarifesi belirlendi

Enerji Günlüğü - TETAŞ'ın 1 Ekim itibariyle dağıtım şirketlerine ve görevli tedarik şirketlerine uygulayacağı elektrik toptan satış tarifesi kilovatsaat...

TETAŞ toptan elektrik satış tarifesi belirlendi

Enerji Günlüğü - TETAŞ'ın 1 Ekim itibariyle dağıtım şirketlerine ve görevli tedarik şirketlerine uygulayacağı elektrik toptan satış tarifesi kilovatsaat başına 15,10 kuruş olarak belirlendi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, 28 Eylül 2017 tarihli tarife kararını bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak duyurdu. 

Buna göre, Türkiye Elektrik Ticaret Taahhüt A.Ş. tarafından 1 Ekim 2017 itibariyle dağıtım şirketlerine ve görevli tedarik şirketlerine uygulayacağı aktif elektrik toptan satış tarifesi kilovatsaat başına 15,10 kuruş olarak belirlendi. Dağıtım şirketlerine genel aydınlatma kapsamında yapılan satışlarda ise tarife kilovatsaat başına 19,30 kuruş olarak uygulanacak.

Ayrıca, görevli tedarik şirketlerinden elektrik alan iletim sistemi kullanıcısı tüketicilere uygulanan tarifelerin, TETAŞ tarafından iletim sistemine doğrudan bağlı tüketicilerine uygulanmasına devam edilecek. 

Enerji KİT'lerinin uygulayacağı maliyet bazlı fiyatlandırma mekanizmasının uygulanmasına yönelik usul ve esaslar genelgesi uyarınca makroekonomik göstergelerde oluşabilecek değişikliklerden veya sair nedenlerden dolayı TETAŞ tarafından EPDK'ya tarife değişikliği teklifinde bulunması durumunda, Kurum tarafından yapılacak inceleme ve değerlendirme sonucu alınan Kurul Kararı çerçevesinde tarife değişikliği yapılacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler