1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. TETAŞ, yerli kömürden üretilen elektriğin alımı için anlaştı

TETAŞ, yerli kömürden üretilen elektriğin alımı için anlaştı

Enerji Günlüğü - TETAŞ, yerli kömür yakıtlı elektrik üretim santrallerini işleten özel şirketlerden bu yıl alacağı toplam 6 Milyar kWh elektrik için...

TETAŞ, yerli kömürden üretilen elektriğin alımı için anlaştı

Enerji Günlüğü - TETAŞ, yerli kömür yakıtlı elektrik üretim santrallerini işleten özel şirketlerden bu yıl alacağı toplam 6 Milyar kWh elektrik için uygun bulduğu şirketlerle anlaşma imzaladı.

Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt Anonim Şirket(TETAŞ), uygun bulunan şirketlerle 22 Ağustos 2016-31 Aralık 2016 dönemine ilişkin elektrik enerjisi satış anlaşmalarının imzalandığını açıkladı. 

Açıklamada, "6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ve 04/08/2016 tarihli ve 2016/9096 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında, lisans sahibi yerli kömür yakıtlı elektrik üretim santrallerini işleten özel şirketlerden Teşekkülümüzce toplam 6 Milyar kWh elektrik enerjisi satın alınmasına ilişkin işlemler tamamlanmış olup, yapılan değerlendirmeler neticesinde uygun bulunan Şirketler ile Teşekkülümüz arasında 22/08/2016 - 31/12/2016 dönemine ilişkin Elektrik Enerjisi Satış Anlaşmaları imzalanmıştır. Söz konusu 6 Milyar kWh elektrik enerjisi Teşekkülümüz ile Elektrik Üretim A.Ş arasındaki mevcut Sözleşme miktarından düşülmüştür." denildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler