1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TETSAŞ tedarik lisansının sonlandırılmasını istedi

TETSAŞ tedarik lisansının sonlandırılmasını istedi

Enerji Günlüğü – TETSAŞ Yönetim Kurulu, sahip olduğu tedarik lisansının sona erdirilmesine ilişkin EPDK'ya başvurdu.TURCAS Petrol AŞ’nin %100 bağlı...

TETSAŞ tedarik lisansının sonlandırılmasını istedi

Enerji Günlüğü – TETSAŞ Yönetim Kurulu, sahip olduğu tedarik lisansının sona erdirilmesine ilişkin EPDK'ya başvurdu.

TURCAS Petrol AŞ’nin %100 bağlı ortaklığı Turcas Elektrik Toptan Satış AŞ (TETSAŞ), 29 Ocak 2019 tarihli ve 2019/01 sayılı Yönetim Kurulu Kararı uyarınca, sahip olduğu tedarik lisansının sona erdirilmesine ilişkin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na başvuruda bulunulmasına karar verdi. 

TETSAŞ yayınladığı açıklamada, söz konusu lisans kapsamında perakende ve elektrik toptan satış piyasasındaki gelişmelere bağlı olarak ve ilgili faaliyetlerinin hem TURCAS iştirakleri olan RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim AŞ ve onun bağlı ortaklıkları, hem de bağlı ortaklığı Turcas Kuyucak Jeotermal Elektrik Üretim AŞ vasıtasıyla sürdürülebilecek nitelikte olması nedeniyle, son üç yıldır herhangi bir ticari veya operasyonel faaliyet yürütmediğini bildirdi. 

Şirket; tedarik lisansının sonlandırılmasıyla, grup içi operasyonel verimliliğin artırılmasını ve yalın şirket organizasyonuna katkı sağlanmasını hedeflediklerini belirtti. 

Önceki ve Sonraki Haberler