1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Teverpan ısı ve buhar kapasitesini arttıracak

Teverpan ısı ve buhar kapasitesini arttıracak

Teverpan MDF Levha, Tekirdağ Veliköy Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan tesisinde ısı ve buhar ihtiyacının karşılanması amacı ile 8,75 MWt gücünde katı yakıtlı kazan ilave etmeyi planlıyor.

Teverpan ısı ve buhar kapasitesini arttıracak

Enerji Günlüğü - Teverpan MDF Levha, Tekirdağ Veliköy Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan tesisinde ısı ve buhar ihtiyacının karşılanması amacı ile 8,75 MWt gücünde katı yakıtlı kazan ilave etmeyi planlıyor.

Tekirdağ İli, Çerkezköy İlçesi, Veliköy Organize Sanayi Bölgesi’nde Teverpan MDF Levha San. Ve Tic. A.Ş. tarafından 8,75 MWt gücünde katı yakıtlı kazan (Yakma Sistemi) ilavesi yapılması planlanıyor. 

MDF levha, melamin kağıtla kaplı MDF levha, melamin kağıdı, melamin kağıtla kaplı sunta, HDF üretimi, kapı yüzey paneli üretimi, kapı yüzeyine astar boyama, MDF levha print boyama, melamin kağıt kaplı kapı paneli (Meldoor) üretimleri yapılan tesiste mevcuttaki yakma sistemlerine alternatif oluşturmak, pik zamanlarda gerekli ısı ve buhar ihtiyacının karşılanması amacı ile 8,75 MWt gücünde katı yakıtlı kazan (yakma sistemi) ilave edilmesi planlanıyor. Projenin toplam bedelinin 2,5 milyon lira olması öngörülüyor. 

Tesise eklenecek 8,75 MWt gücündeki kazan için yıllık ortalama 1.000 ton kömür ve 20.000 ton odun kullanılacağı öngörülüyor. 

Tesisin ısı, buhar ve elektrik enerjisinin karşılanması için 2 adet 7,462 MWt/3,356 MWe güce sahip doğalgaz yakıtlı kojenerasyon tesisi bulunuyor.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler