1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Teyo`nun Tufanbeyli Santrali için önemli adım

Teyo`nun Tufanbeyli Santrali için önemli adım

Enerji Günlüğü- Teyo Yatırım A.Ş.’nin TKİ’den rödovans ihalesi ile aldığı Adana Tufanbeyli sahasında kuracağı Termik Santral için ÇED olumlu...

Teyo`nun Tufanbeyli Santrali için önemli adım

Enerji Günlüğü- Teyo Yatırım A.Ş.’nin TKİ’den rödovans ihalesi ile aldığı Adana Tufanbeyli sahasında kuracağı Termik Santral için ÇED olumlu kararı bugünlerde veriliyor.

Tufanbeyli Termik Santrali için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusunu yapan firmanın, başvurusuna ilişkin değerlendirmeler Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından nihai aşamaya getirildi. Nihai hale gelen ÇED raporuna yönelik bugünlerde ÇED olumlu kararı verilecek.

EPDK’dan da Proje için önlisansını almayı hedefleyen firma, diğer işlemlerini de tamamlaması ardından yıl içinde lisansını alarak, inşaata başlamayı hedefliyor.

SANTRAL İÇİN 900,3 MİLYON TL YATIRIM HEDEFLENİYOR

Tufanbeyli Termik Santralı Projesi’nin (Kül Depolama Sahası, Hazır Beton Tesisleri dahil) toplam yatırım tutarı 900.375.000 TL olarak belirleniyor.

Santral, 2x350 MW (700 MW) kurulu güce sahip olarak kurulacak olup, Proje kapsamında, 2 adet akışkan yataklı kazan, 2 adet türbin, 2 adet jeneratör, transformatörler, 1 adet baca, 2 adet ıslak tip bacagazı desülfürizasyonu, şalt sahası, filtreler, 2’şer adet kömür ve kireçtaşı depolama sahası, 2 adet soğutma kulesi ve su arıtma tesisleri yer alacak.

SAHA İÇİN DE ÇED RAPORU NİHAİ AŞAMAYA GELDİ

Ayrıca santrale kömür sağlayacak olan sahanın da işletilmesi için gerekli ÇED raporunun da eşzamanlı olarak nihai aşamaya getirildiği belirleniyor. Sahadaki işletim yatırımının ise yaklaşık maliyeti 310,7 milyon Dolar olarak öngörülüyor.

IR.4169 ruhsat numaralı, 4031,62 hektar alana sahip sahanın ÇED izni talep edilen 935,45 hektarlık kısmında “Kömür ocağı ve kırma-eleme-yıkama tesisi” yapımı planlanıyor. Maden yatırımında öncelikle dekapaj çalışmaları yapılarak kömürün madenden yer üstüne çıkarılacak. Madencilik yatırımı kapsamında birçok kömür taşıma kamyonları, konveyör bandlar, kırma-eleme tesisleriyle kömür yıkama tesisleri yer alacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler