1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Teyssen: Halka arz Enerjisa'nın gerçek değerini ortaya çıkardı

Teyssen: Halka arz Enerjisa'nın gerçek değerini ortaya çıkardı

Enerji Günlüğü - E.ON CEO’su Johannes Teyssen, Enerjisa halka arzının Türkiye enerji sektörüne ve Enerjisa’ya olan güveni açıkça gösterdiğini...

Teyssen: Halka arz Enerjisa'nın gerçek değerini ortaya çıkardı

Enerji Günlüğü - E.ON CEO’su Johannes Teyssen, Enerjisa halka arzının Türkiye enerji sektörüne ve Enerjisa’ya olan güveni açıkça gösterdiğini kaydederek, bunun işin gerçek değerini kristalleştirdiğini söyledi.

Hacı Ömer Sabancı Holding ve Alman enerji şirketi E.ON'un hissedarları olduğu Enerjisa Enerji AŞ'nin bugün gerçekleştirilen halka arz gong töreninde konuşan E.ON CEO’su Johannes Teyssen, halka arzın başarısının, sermaye piyasasının Enerjisa’ya olan güvenini açıkça gösterdiğini belirterek, başarılı arzın işin gerçek değerini kristalleştirdiğini söyledi. Teyssen, “Bugün, Enerjisa'nın halka açılmasını kutlamaktan gurur duyuyoruz. Bu kilometre taşını Türk elektrik dağıtım ve perakende sektörünün daha geniş bir tabandan finansman kaynaklarına erişmesi için sağlam bir adım olarak görüyoruz. Bu, son yıllarda Türkiye'de yapılan en büyük halka arz girişimlerinden biridir. Halka arzın başarısı, sermaye piyasasının, yatırımcıların kendilerine önemli fırsatlar sunan elektrik sektöründeki yüksek büyüme potansiyeline ikna olduklarını ve Enerjisa’ya olan güveni açıkça göstermektedir. Ayrıca saygın uluslararası yatırımcıların hisselerimize olan yoğun talebi Türkiye enerji sektörüne inancımızı tekrar teyit etmektedir. Enerjisa'nın halka arzı, işin gerçek değerini kristalleştirmiştir. Enerjisa'nın başarı öyküsü, Türkiye'nin cazip iş ortamında, son derece deneyimli ve sonuç odaklı bir yönetim ekibi ve gözle görülür büyüme ile birlikte devam edecek ve her zaman Türkiye'nin enerji sektörünün kalbi olacaktır” dedi.

TÜRKİYE VE SABANCI’YA GÜVENDİK, DOĞRU YAPTIK

Enerjisa’ya beş yılı aşan bir süredir ortak olduklarını hatırlatan Teyssen, E.ON’un Türkiye'de genişleyen ekonomi ve artan elektrik talebine, hızlı kentleşme ve genç dinamik nüfusa, yerel ortağımız Sabancı'nın gücüne, sağlam ve destekleyici düzenleyici çerçeveye inandığı için Türkiye’ye yatırım yaptıklarını kaydetti. 

Sabancı ile ortaklıklarının büyük bir başarı olduğuna dikkat çeken Teyssen, E.ON'un enerji teknolojisini ve Avrupa pazarlarındaki müşteri tecrübelerini, Sabancı Topluluğu'nun finansal uzmanlığı ve yerel bilgisi ile başarıyla birleştirebildiklerini söyledi. Teyssen, “9 milyondan fazla müşterinin güvenini kazanmış müthiş bir şirketten bahsediyoruz. Sabancı ile birlikte ortaklaşa kurduğumuz şirketimiz Enerjisa ile gurur duyuyoruz. Enerjisa'nın uzun vadeli başarısını desteklemek için birlikte çalışıyoruz. Güçlü endüstriyel uzmanlığımızı ve stratejik desteğimizi sağlamaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

 
Önceki ve Sonraki Haberler