1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Tezkim, Sitrik Asit Üretim Tesisinin elektriğini üretecek

Tezkim, Sitrik Asit Üretim Tesisinin elektriğini üretecek

Tezkim, Sitrik Asit Üretim Tesisinin elektrik ve buhar ihtiyacını karşılamak üzere 176 milyon TL yatırımla Adana’da 2 adet kömür yakıtlı akışkan yataklı buhar kazanı işletecek.

Tezkim, Sitrik Asit Üretim Tesisinin elektriğini üretecek

Enerji Günlüğü - Tezkim, Adana’nın Sarıçam ilçesinde iki adet akışkan yataklı kömür yakıtlı doymuş buhar kazanı kurup işletecek. Üretilen buhar ve elektrik Sitrik Asit Üretim Tesisin’de kullanılacak.

Tezkim Tarımsal Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Adana İli, Sarıçam İlçesi, Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde ‘Akışkan Yataklı Kömür Yakıtlı Doymuş Buhar Kazanı’ işletmeciliğinin yapılması planlanıyor.  

Yaklaşık 176 milyon TL değerindeki proje kapsamında 2 adet kazan kurulacak. Herbir kazanın kurulu gücü 32,86 MWt olacak ve 2 kazanın toplam kurulu gücü 65,72 MWt olacak. Proje kapsamında 100 Ton/h Buhar, 5.222 kWh Elektrik üretilecek. Üretilen buhar ve elektrik, aynı firmaya ait olan Sitrik Asit Üretim Tesisinde kullanılacak. 

Akışkan Yataklı buhar kazanı yanma reaksiyonunun en verimli olduğu bir yakma sistemine sahip. Bu yanma sisteminde toz kömürü, nozullardan verilen basınçlı havanın etkisiyle, kazanın yatak olarak tabir edilen yanma bölgesinde, havada askıya alınır. Sistem rejime girdiğinde, katı yakıt partikülleri yatak üzerinde sürekli bir hareket halindedirler. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler