1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. TFF kulüplere mali destek için GES kuracak

TFF kulüplere mali destek için GES kuracak

TFF, borç toplamı 50 milyar liraya ulaşan futbol kulüplerinin maliyetlerini azaltmak için GES kuracak.

TFF kulüplere mali destek için GES kuracak

Enerji Günlüğü - TFF, borç toplamı 50 milyar liraya ulaşan futbol kulüplerinin maliyetlerini azaltmak için 50MW gücünde GES kuracak. 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), borçlarının toplamı 50 milyar liraya ulaşan futbol kulüplerinin maliyetlerini azaltmak amacıyla 50MW kurulu güce sahip bir güneş enerjisi santrali (GES) kurmayı planlıyor. 

Nasıl Bir EKONOMİ Gazetesi'nden Hakan Güldağ'ın haberine göre TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, kulüplerin maliyetlerini azaltmak için 50MW gücünde bir güneş enerji santrali kuracaklarını açıkladı. 

Habere göre Gaziantep’te Türkiye ve Çekya milli futbol takımları arasında oynanan maç öncesinde bir açıklama yapan Mehmet Büyükekşi, şu bilgileri verdi, “Türk futbolunda artık sürdürülebilirliği hedeflememiz lazım. Kulüplerimizin ekonomik olarak bağımsızlığını kazanabilmesi lazım. Bizim hesaplarımıza göre 25 milyar lira borcu var takımların. Faizlerini 10 yıl vadeye yaydıklarını da göz önüne aldığımızda bu tutar 50 milyar liraya kadar çıkıyor. Bunu ödemeleri mümkün görünmüyor. Mesela Galatasaray kulübü başkanımız ‘ancak bir başka kaynak bulursak ödeyebiliriz’ diyor. Futbol dışı bir kaynak. Bunu her takımın yapması mümkün değil. Borçların ödenebilmesi ile ilgili bir projemiz var. TFF Başkan Vekili Yusuf Günay EPDK eski başkanı. Bu dönemde enerji fiyatları da malum çok yükseldi. Özellikle de elektrik fiyatları. Bütün kulüplerimize bir yazı çıkardık. Güneş enerjisi santrali kuracağız. Her kulübün ihtiyacı kadar. Şu anda epey bir kulüp cevap verdi. 50 MW büyüklüğünde bir yatırım yapacağız. Hazine’den tarım arazisi olmayan arsa alacağız. Aksaray veya Niğde civarında 600-700 dönüm arazide kurulmasını planlıyoruz”.

Lisanssız elektrik mevzuatındaki son güncellemeler, herhangi bir yerde üretilen elektriği sisteme veren kuruluşlar, o miktardaki enerjiyi bulundukları yerde şebekeden alabiliyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler