1. HABERLER

  2. PETROL

  3. TFS jet yakıtını elektrikli tanker filosu ile taşıyor 

TFS jet yakıtını elektrikli tanker filosu ile taşıyor 

İstanbul Havalimanı’nda jet yakıtı ikmal hizmetleri sunan TFS Akaryakıt, jet yakıtını elektrikli tanker filosu ile taşıyor. 

TFS jet yakıtını elektrikli tanker filosu ile taşıyor 

Enerji Günlüğü - İstanbul Havalimanı’nda jet yakıtı ikmal hizmetleri sunan TFS Akaryakıt, jet yakıtını elektrikli tanker filosu ile taşıyor. 

TFS Akaryakıt Hizmetleri AŞ, İstanbul Havalimanı’nda apronda kullandığı 50 adet jet yakıtı ikmal aracını elektrikliye dönüştürdü. Dönüşüm, Türkiye’den Önderyol ve Katmerciler firmaları işbirliğiyle gerçekleştirildi. TFS Yönetimi, 2019 yılı Nisan ayından bugüne kadar elektrikli dispanserlerle toplam 280 bin 546 adet ikmalde 4 milyon 130 bin metreküp yakıt teslimi gerçekleştirdi. Elektrikliye dönüş sayesinde yılda 1024 metreküp daha az motorin tüketildi, 4445 ton karbon salımı engellendi, gürültü kirliliği de azaltılmış oldu.

Global jet yakıtı tedarik sektöründe bir ilk olarak nitelendirilen projeyi, IATA Teknik Forum üyeleriyle paylaşan TFS Akaryakıt, edindiği tecrübeyi, benzer projeler gerçekleştirmek isteyen Almanya ve Suudi Arabistan menşeili firmalara da aktardı. 

“ÖLÇEKLENEBİLİR OPERASYON, UZUN VADELİ FAYDA” 

TFS CEO’su Hüseyin Hilmi Aslanoğlu, “TFS olarak daha kuruluş aşamasından itibaren tüm adımlarımızı geleceği kurgulamaya dönük olarak attık. Günü kurtarmak yerine sürdürülebilir ve ölçeklenebilir bir operasyon kurguladık. Kısa vadedeki ufak kazançlar yerine uzun vadedeki çok daha kalıcı faydaları gözettik. Elektrikli araç projemiz de bu vizyonun en güzel çıktılarından birisi oldu. Bugün itibariyle yakıt sarfiyatından elde ettiğimiz kazanç ve çevrenin korunmasına yaptığımız katkı ile proje kendisini amorti etti diyebiliyoruz” dedi. 

GELECEK VİZYONUNUN YANSIMASI 

“Bundan sonra da adımlarımızı uzun vadeli ve kalıcı faydalar sağlamaya dönük olarak atmaya devam edeceğiz” diyen Hüseyin Hilmi Aslanoğlu, “TFS Green markamız, çevre dostu uygulamalarımızı ve projelerimizi anlatıyor. TFS Green bizim gelecek vizyonumuzun bir yansıması” sözleriyle TFS’nin çevre konusunda gösterdiği hassasiyetin altını çizdi.

TFS DÜNYANIN EN BÜYÜKLERİNDEN 

TFS Akaryakıt Hizmetleri AŞ; 300 bin metreküp depolama kapasitesine sahip. Şirketin gemi ikmal limanı ve havalimanına saatte 3 bin 750 m3 (62 uçağa aynı anda ikmal) jet yakıtı pompalayabilen 81 km uzunluğunda hidrant pompa ve filtre sistemi bulunuyor. Bu özellikleriyle TFS Akaryakıt, dünyanın en büyük entegre jet yakıtı ikmal operasyonlarından birisine sahip. Şirket, her türlü hava aracı için petrol ürünleri, madeni yağlar ve gresler ile petrokimya ürünleri, kimyevi maddeler ve boyalarının yurt içi ve yurt dışında satımı, ithali, ihracı, dağıtımı ve nakliyesi faaliyetleri yürütüyor. 

Enerji Günlüğü - İSTANBUL 

Önceki ve Sonraki Haberler