1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TİKAV, kırsaldaki kadınlara dijital bilinç kazandıracak

TİKAV, kırsaldaki kadınlara dijital bilinç kazandıracak

Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV), Akfen Yenilenebilir Enerji şirketinin elektrik üretim santrali yatırımlarının bulunduğu kırsal kesimlerde 2500 kadına yüz yüze dijital ayak izi eğitimi verecek.

TİKAV, kırsaldaki kadınlara dijital bilinç kazandıracak

Enerji Günlüğü - Akfen Holding tarafından kurulan Türkiye İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı (TİKAV), Akfen Yenilenebilir Enerji şirketinin elektrik üretim santrali yatırımlarının bulunduğu Türkiye’nin 18 ilinde 27 farklı kırsal bölgesinde yaşayan kadınlara eğitim sağlayacağı “Dijitaldeki Ayak İzimiz” projesi ile toplumun farklı kesimlerine destek oluyor.

Akfen Yenilenebilir Enerji'nin finansman desteğiyle "Dijitaldeki Ayak İzimiz” projesini hayata geçiren TİKAV, yeni projesiyle, 2024 yılı boyunca Türkiye genelindeki 18 ilde ve 27 farklı lokasyonda yer alan Güneş, Rüzgâr ve Hidroelektrik Santralleri çevresinde yaşayan kırsal bölgedeki 2500 kadına yüz yüze dijital ayak izi eğitimi verecek.

DİJİTAL PLATFORMLARIN DOĞRU KULLANIMINDA YOĞUNLAŞILACAK

2024 yılı boyunca sürecek “Dijitaldeki Ayak İzimiz” projesi dijital platformların faydalı ve doğru kullanımı üzerine yoğunlaşıyor. Proje, kırsal bölgelerde yaşayan kadınları ve ailelerini, dijital platformların bilinçsiz kullanımı sonucu ortaya çıkabilecek hukuksal, sosyal, fizyolojik ve psikolojik sorunlar hakkında bilgilendirerek, bu tür sorunların önlenmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

TİKAV ile Akfen Yenilenebilir Enerji birlikteliğinde 4 farklı sosyal sorumluluk projesinde toplamda 6 bin 800 kadına çeşitli konularda yüz yüze eğitim verilmiş oldu. Projelerle dolaylı olarak ulaşılan kişi sayısı ise 20 bini aştı.

Önceki ve Sonraki Haberler