1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Tınaz: İhtiyaca göre EV şarj projeleri geliştirilmeli

Tınaz: İhtiyaca göre EV şarj projeleri geliştirilmeli

Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Öner Tınaz, 2023 yılı sonunda, Togg rakamları haricinde Türkiye’de 50 bin civarı elektrikli otomobil pazarına ulaşılacağını beklediklerini açıkladı.

Tınaz: İhtiyaca göre EV şarj projeleri geliştirilmeli

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Öner Tınaz, Türkiye elektrikli otomobil şarj ünitelerinde farklı ihtiyaçlar ve isteklere göre farklı projeler geliştirmek gerektiğini söyledi.

Zorlu Enerji Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Öner Tınaz, 16. Petroleum Istanbul kapsamında düzenlenen ‘Elektrikli Araçlar ve Şarj İstasyonları’ oturumunda değerlendirmelerde bulundu. Otomobil pazarının çok farklı uyaranların etkisi altında gelişen bir pazar olduğuna dikkat çeken Tınaz, 2023, 2024 ve 2025 yıllarında Türkiye’ye gelecek olan otomobillerin sayısı ile ilgili farklı senaryolar olduğunu belirtti. Tınaz, kendi beklentilerinin 2023 yılı sonunda, Togg rakamları haricinde Türkiye’de 50 bin civarı elektrikli otomobil pazarına ulaşılacağı yönünde olduğunu kaydetti. 

ELEKTRİKLİ OTOMOBİL DÖNÜŞÜMÜNE KUŞKUYLA YAKLAŞILDI

Türkiye’de otomobillerin çok sevildiğini, herkesin otomobilini değiştirmeyi sevdiğini ancak elektrikli otomobil pazarına hep korkuyla, kuşkuyla yaklaşıldığını belirten Tınaz, bu konuda doğru bilgilendirme yönünde yaptıkları çalışmaların meyvelerini almaya başladıklarını ifade etti. 

2-2,5 ELEKTRİKLİ OTOMOBİLE 1 ŞARJ CİHAZI DÜŞÜYOR

Tınaz, şu anda Türkiye’de elektrikli araç sayısının kimi kaynaklara göre 12 bin, kimi kaynaklara göre de 14 bin adet olduğunu, şarj istasyonu sayısının da 4500’ün üzerinde olduğunu ifade etti. Bunun da şarj istasyonu başına 2-2,5 adet elektrikli araç düştüğü anlamına geldiğini kaydeden Tınaz, Avrupa ülkelerinde, özellikle Kuzey Avrupa’da insanların yüzde 60-70’inin ev ve işyerlerinde şarj istasyonlarını tercih ettiklerini, halka açık alanlarda şarjlanmaların toplam tüketimin yüzde 30-40’ı kadar gerçekleştiğine dikkat çekti. Tınaz, “Bunu da gözönüne alarak aslına bakarsanız farklı ihtiyaçlar ve isteklere göre farklı projeler yaratmak gerekecek” dedi. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler