1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. TKDK`dan yenilenebilir enerjiye destek

TKDK`dan yenilenebilir enerjiye destek

Enerji Günlüğü - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), yenilenebilir enerjiye 300 milyon Euro’nun üzerinde destek sağlayacak.Star gazetesinden...

TKDK`dan yenilenebilir enerjiye destek

Enerji Günlüğü - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), yenilenebilir enerjiye 300 milyon Euro’nun üzerinde destek sağlayacak.

Star gazetesinden Ercan Baysal'ın haberine göre, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 2014-2020 tarihlerini kapsayan IPARD-II Programı çerçevesinde yenilenebilir enerjiye 300 milyon Euro’nun üzerinde hibe verecek.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Başkanı Ali Recep Nazlı, 13. Çağrı döneminde hali hazırda devam eden IPARD Programı kapsamında yenilenebilir enerji yatırımlarının destek kapsamına alındığını belirtti.

Nazlı, bu dönemde 23 adet GES proje başvurusu alındığını belirterek, "Söz konusu 23 projenin toplam kurulu gücü 6.5 megavattır (MW). Türkiye’nin 2014 yılı başındaki güneş enerjisi toplam kurulu gücünün 18 MW olduğu düşünüldüğünde TKDK’nın kısa vadede bile sektöre sunduğu katkı göz ardı edilemeyecek ölçüdedir” dedi.

BELİRLİ KAMU KURULUŞLARINA YÜZDE YÜZ HİBE

Başkan Nazlı, ‘Kırsal Altyapı Hizmetlerine Fiziki Yatırımlar’ sektörü kapsamında sadece belirli kamu tüzel kişilerine (Belediyeler, Köy İdareleri, İl Özel İdareleri, Organize Tarım Bölge Yönetimi, 5355 Nolu yasaya göre kurulan Birlikler) bağımsız yenilenebilir enerji tesislerinin kurulumu için destek sağlanacağını ifade ederek, bu sektörde uygulanacak hibe oranının yüzde 100 olduğunu, toplam hibe miktarının ise 94.2 milyon Euro olacağını kaydetti.

Yüzde 75’lik kısmı Avrupa Birliği bütçesinden yüzde 25’lik bölümü ulusal bütçeden karşılanacak olan desteklerin yatırımcıların kendi katkısı ile bu rakamın 500 milyon Euro’ya kadar çıkacağı öngörülüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler