1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. TKİ 5 müfettiş yardımcısı alacak

TKİ 5 müfettiş yardımcısı alacak

TKİ, 5 kişiyi müfettiş yardımcısı olarak işe almak için sınav yapacak.

TKİ 5 müfettiş yardımcısı alacak

Enerji Günlüğü - TKİ, 5 kişiyi müfettiş yardımcısı olarak işe almak için sınav yapacak.

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİK) Genel Müdürlüğü, 5 kişiyi müfettiş yardımcısı olarak işe almak üzere sınav yapacak. 

Sınava girebilmek için üniversitelerin maden, jeoloji, jeofizik, kimya, makine, inşaat veya elektrik mühendisi yetiştiren fakülteleri veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yerli ve yabancı eğitim kurumlarından birini bitirmiş olmak gerekecek. 

Adayların ayrıca Kamu Personeli Seçme Sınavından (KPSS), KPSS-1 puan türünde en az 80 puan almış olmaları; Yabancı Dil Sınavından (YDS) ise en az 70 puan almış olmaları gerekiyor. 

Adaylar hukuk ve kompozisyon başlıklı iki bölümden oluşan yazılı bir sınava katılacaklar. Hukuk bölümünde Anayasa Hukuku (Genel Esaslar), İdare Hukuku (Genel Esaslar), Ceza Hukuku (Genel Esaslar ve Kamu İdaresinin Güvenilirliğine ve İşleyişine Karşı Suçlar), İş Hukuku ve KİT Mevzuatı (233 ve 399 sayılı KHK) başlıklarından sorumlu olacaklar. 

Kompozisyon bölümünde ise adaylardan enerji sektörü veya Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğünün çalışma alanları hakkında bir metin yazmaları istenecek. Kompozisyon sınavı adayın ifade kabiliyeti, içerik bütünlüğü ve yazım kuralları açısından değerlendirilecek. 

Başvurular en geç 20 Ağustos 2021 günü saat 23.59’a kadar TKİ’nin internet sitesi üzerinden elektronik olarak yapılacak. Yazılı sınav, 05 Eylül 2021 günü Ankara’da yapılacak. Sınav yeri ve saati yazılı sınava katılmaya hak kazanan adaylarla birlikte TKİ’ye ait internet sitesinde duyurulacak. Yazılı sınavı kazanan adaylar sözlü sınava çağrılacaklar. 

Önceki ve Sonraki Haberler