1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. TKİ Başkanlığı görevine Hasan Hüseyin Erdoğan getirildi

TKİ Başkanlığı görevine Hasan Hüseyin Erdoğan getirildi

TKİ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerine Hasan Hüseyin Erdoğan getirildi

TKİ Başkanlığı görevine Hasan Hüseyin Erdoğan getirildi

Enerji Günlüğü - TKİ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerine Hasan Hüseyin Erdoğan getirildi

2020/389 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı uyarınca, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Kurumu Genel Müdürlüğüne ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Dr. Hasan Hüseyin Erdoğan getirildi.  

1969’da Ankara’da doğan Hasan Hüseyin Erdoğan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Maden Mühendisliği lisans derecesi aldı. Erdoğan, yüksek lisans (2001) ve doktora (2016) derecelerini aynı üniversitede aldı. 1991 yılında TKİ Genel Müdürlüğü Orta Anadolu Linyitleri Müessesesi’nde mühendis olarak iş hayatına başlayan Erdoğan, 2000-2007 yılları arasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürlüğü Yenilenebilir Enerji Kaynakları Daire Başkanlığı’nda görev yaptı. Dr. Erdoğan, 2007 yılında yine aynı Genel Müdürlükte Enerji Kaynakları ve İstatistik Daire Başkanlığında Fosil Kaynaklar Şube Müdürü oldu. 2012-2018 yılları arasında Bakanlık Strateji Geliştirme Başkanlığı, Stratejik Yönetim Daire Başkanlığı görevini yürüttü ve 2018’de Bakanlık Maden İşleri Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdür olarak görevlendirildi. Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’nün (MAPEG) kurulması sürecini tamamladı ve 2018’de MAPEG Genel Müdürlüğü’ne atandı. 

2018’de TKİ Yönetim Kurulu Üyeliğine atanan Erdoğan, 27 Mayıs 2020 tarihinden bu yana TKİ Genel Müdürlüğü görevini vekaleten yürütüyordu. 

Önceki ve Sonraki Haberler