1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. TKİ fakire kömürü özelden de alacak

TKİ fakire kömürü özelden de alacak

Enerji Günlüğü - Fakir ailelere yardım kapsamında dağıtılacak kömür, gerekirse özel sektör işletmecilerinden de temin edilebilecek.Bakanlar Kurulu,...

TKİ fakire kömürü özelden de alacak

Enerji Günlüğü - Fakir ailelere yardım kapsamında dağıtılacak kömür, gerekirse özel sektör işletmecilerinden de temin edilebilecek.

Bakanlar Kurulu, Fakir Ailelere Kömür Yardımı Yapılmasına İlişkin Karar'ın yürürlüğe konulmasını kararlaştırdı. Karar'a göre il ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca belirlenerek valiliklere bildirilecek fakir ailelere, müracaatları kapsamında asgari 500 kg bedelsiz kömür verilecek. 2015 yılında bu kararkapsamında valiliklere yapılacak kömür sevkıyatları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca belirlenecek kriterlere göre, ilgili kuruluşlarca belirlenen sevkıyat programı dahilinde yapılacak.

Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) ve Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) genel müdürlükleri tarafından CIF satış esaslarında valiliklere bildirilen teslim noktalarına kadar gönderilecek kömür, sevkıyat noktalarının konumuna göre belirlenecek nakil vasıtalarıyla adı geçen kuruluşların sorumluluğunda nakledilecek.

TKİ, bu karar kapsamında dağıtacağı kömür ve gerekli hizmeti, işleticisi kim olursa olsun, kendisine ait sahalarla, bağlı ortaklık veya iştiraklerine ait sahalardan da temin edebilecek ve kömürün ilgili valiliklere ulaştırılmasını sağlayacak.

TCDD TAŞIMADA ÖNCELİK TANIYACAK

Fakir ailelere dağıtılacak kömürün taşınmasına TCDD tarafından öncelik verilecek. Bu amaçla ilgili kuruluşlarla TCDD arasında taşıma protokolü imzalanacak.

ÇEVRE KİRLİLİĞİ SINIRI

Valiliklere yapılan kömür teslimatlarından doğan vergi ve harçlar (KDV dahil) TKİ ve TTK tarafından ödenecek. Dağıtılacak kömürün niteliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yayımlanan Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü yönetmeliğine uygun olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler