1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. TKİ lisanssız enerji üretim tesisi kurabilecek

TKİ lisanssız enerji üretim tesisi kurabilecek

TKİ, lisanssız enerji üretim tesisleri kurabilecek ve Ar-Ge faaliyetleri yürütmek amacıyla laboratuvar tesis edebilecek. 

TKİ lisanssız enerji üretim tesisi kurabilecek

Enerji Günlüğü - TKİ, lisanssız enerji üretim tesisleri kurabilecek ve Ar-Ge faaliyetleri yürütmek amacıyla laboratuvar tesis edebilecek. 

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü Ana Statüsü, 4876 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararıyla yürürlüğe girdi. Yeni Ana Statü, daha önce 08 Haziran 1984 tarihli ve 233 sayılı Kamu İktisadi Teşebbüsleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümleri uyarınca yürürlüğe giren Ana Statüyü yürürlükten kaldırdı. 

Yeni Ana Statü, Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu’nun (TKİ) her türden lisanssız enerji üretim tesisleri kurmasına veya lisanssız enerji üretim tesislerine ortak olmasına imkan veriyor. 

Ayrıca TKİ bundan böyle, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile yurt içinde veya yurt dışında faaliyet alanlarıyla ilgili olarak şirket kurabilecek veya kurulu şirketlere ortak olabilecek. 

TKİ bundan böyle, faaliyet alanlarıyla ilgili Ar-Ge faaliyetleri yürütmek; ürün ve yöntemler geliştirmek amacıyla laboratuvarlar kurabilecek. 

TKİ yeni Ana Statüsü uyarınca kendine ait maden sahalarını kiraya verebilecek ve rödovans sözleşmeleri de yapabilecek.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler