1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. TKİ’de görevde yükselme şartları belirlendi

TKİ’de görevde yükselme şartları belirlendi

TKİ’de görevde yükselme ve unvan değişikliklerinin nasıl yapılacağını belirleyen düzenleme yürürlüğe girdi. 

TKİ’de görevde yükselme şartları belirlendi

Enerji Günlüğü - TKİ’de görevde yükselme ve unvan değişikliklerinin nasıl yapılacağını belirleyen düzenleme yürürlüğe girdi. 

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Yönetmelik liyakat ve kariyer ilkeleri çerçevesinde, hizmet gerekleri ve personel planlaması esas alınarak TKİ Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatında çalışan personelin görevde yükselme ve unvan değişikliklerine ilişkin usul ve esasları belirlemeyi amaçlıyor. 

Yönetmelik kapsamında yönetim hizmetleri, hukuk hizmetleri, savunma hizmetleri, araştırma ve planlama hizmetleri, teknik hizmetler, bilgi işlem hizmetleri, idari hizmetler ve destek hizmetlerine ilişkin kadrolar ile mühendis, mimar, kimyager, istatistikçi, ekonomist, biyolog, avukat, programcı, tekniker, teknisyen, teknik ressam, hemşire ve sağlık memuru pozisyonları görevde yükselmeye tabi kadro ve pozisyonlar olacak.

SINAVA TABİ OLMADAN YAPILACAK ŞARTLI ATAMALAR

İşletme müdürü, Teftiş Kurulu Başkanı, I. Hukuk Müşaviri, daire başkanı ve üstü görevlerde bulunulan kadrolarda görev yapmış olanlar müşavir kadrosuna görevde yükselme sınavına tabi olmadan atanabilecekler. 

Kurumda 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin (I) sayılı cetveline tabi İşletme Müdür Yardımcısı, müdür, şube müdürü, sivil savunma uzmanı kadrolarında görev yapmış olanlar da görevde yükselme sınavına girmeden başuzman olarak atanabilecekler. 

İlgili yıl içerisinde yayımlanan Kamu İktisadi Teşebbüsleri ve Bağlı Ortaklıklarına ait Genel Yatırım ve Finansman Programı ve ilgili diğer mevzuatta yer alan şartları taşıyanlar da iç denetçi kadrosuna görevde yükselme sınavı söz konusu olmadan atanabilecekler. 

Görevde yükselme veya unvan değişikliği suretiyle atama yapılacak kadro veya pozisyonlar, yazılı sınavlardan en az kırk beş gün önce duyurulacak. Sınavda başarı puanı, yazılı ve sözlü sınav puanlarının aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle tespit edilecek. 

Önceki ve Sonraki Haberler