1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. TKİ’nin İhale Kanununa girmeyen ihaleleri yönetmelikle düzenlendi

TKİ’nin İhale Kanununa girmeyen ihaleleri yönetmelikle düzenlendi

Enerji Günlüğü – TKİ’nin Kamu İhale Kanununa tabi olmayan mal ve hizmet alımlarıyla ilgili yönetmelik yayınlandı.  Türkiye Kömür İşletmeleri...

TKİ’nin İhale Kanununa girmeyen ihaleleri yönetmelikle düzenlendi

Enerji Günlüğü – TKİ’nin Kamu İhale Kanununa tabi olmayan mal ve hizmet alımlarıyla ilgili yönetmelik yayınlandı.  

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Kurumunun 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun 3/G Maddesi Uyarınca Yapacağı Mal ve Hizmet Alımlarında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliği yayınladı. 

Yönetmelik TKİ’nin merkez ve taşra teşkilatının 04 Ocak 2002 tarihli ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 3 üncü maddesinin (g) bendi kapsamında yapacağı mal ve hizmet alımlarında uygulanacak usul ve esasları belirlemeyi hedefliyor. İlgili bent, TKİ’nin Kamu İhale Kanunu kapsamına girmeden yapabileceği mal ve hizmetleri tarif ediyor. 

Yönetmelikte ihale komisyonunun nasıl oluşturulacağı; kapsam dahilinde kalan mal ve hizmet alımlarıyla ilgili temel ilkeler; ihalelerle ilgili yetkiler ve yetki sınırları; ihale usulleri; ihalenin sonuçlandırılması ve ihale sonrası sözleşme süreçleriyle ilgili detaylar düzenleniyor. 

Yeni yönetmelik, bu konuda 23 Eylül 2003 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren düzenlemeyi de yürürlükten kaldırdı. 

Önceki ve Sonraki Haberler