1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. TKYB’den enerji verimliliği projelerine 100 milyon dolar kaynak

TKYB’den enerji verimliliği projelerine 100 milyon dolar kaynak

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji projelerinin finansmanı için Asya Altyapı Yatırım Bankası’ndan (AYYB) 100 milyon dolar kredi sağladı.

TKYB’den enerji verimliliği projelerine 100 milyon dolar kaynak

Enerji Günlüğü - Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji projelerinin finansmanı için Asya Altyapı Yatırım Bankası’ndan (AYYB) 100 milyon dolar kredi sağladı. 

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası, AAYB ile 2019 yılında imzaladığı 200 milyon dolarlık kredi anlaşmasına ek olarak 100 milyon dolarlık bir kredi anlaşmasına daha imza koydu. Üç yılı ödemesiz olmak üzere toplam 15 yıl vadeli kredi, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerinin finansmanında kullandırılacak. Söz konusu krediye Hazine ve Maliye Bakanlığı garantör oldu. 

TKYB Genel Müdürü İbrahim Öztop, “100 milyon dolarlık kredi anlaşması hem Bankamıza hem de Türkiye’ye duyulan güvenin bir göstergesi. Önümüzdeki dönemde de sürdürülebilirlik temalı kredilerle sektörleri desteklemeye devam edeceğiz” dedi. 

AAYB Yatırım Operasyonlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Konstantin Limitovskiy “Bu kredinin tamamının yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerine kullandırılmasını bekliyoruz. Bu, Türkiye'yi düşük karbonlu hedefine yaklaştıracak daha fazla rüzgar ve güneş enerjisi yatırımı anlamına geliyor” dişe konuştu. 

TKYB GEnel Müdürü İbrahim Öztop, Eylül 2021 itibarıyla yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projelerine yönelik kullandırdıkları 1,6 milyar dolarlık kredilerin, toplam kredi portföyünün yüzde 55’ini oluşturduğunu söyledi. Türkiye’nin Ekim ayında Paris İklim Anlaşması’nı imzalayarak sıfır emisyon hedefi için çalışmalara başladığını hatırlatan Öztop, “Ülkemizi, yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği yatırımlarına sağladığımız finansman ve danışmanlık hizmetlerimizle desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Önceki ve Sonraki Haberler