1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. TMSF Akfel HES Grubunu yeniden satışa çıkaracak

TMSF Akfel HES Grubunu yeniden satışa çıkaracak

TMSF, Akfel HES Grubu Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü yeniden ihaleye çıkaracak.

TMSF Akfel HES Grubunu yeniden satışa çıkaracak

Enerji Günlüğü - TMSF, Akfel HES Grubu Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü satmak üzere, yeniden ihale yapacak.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF); kayyım olarak atandığı Redaş Elektrik Üretim Pazarlama Sanayi ve Ticaret AŞ, Yeşilbaş Enerji Üretim AŞ, Olca Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ, Menerji Elektrik Üretim Dağıtım Pazarlama Sanayi ve Ticaret AŞ ve Emsat Elektrik Üretimi ve Malzeme Pazarlama Sanayi ve Ticaret AŞ’ye ait mal, hak ve varlıklar ile sözleşmelerden TMSF Kurulu Kararı ile oluşturulan ve satışına karar verilen Akfel HES Grubu Ticari ve İktisadi Bütünlüğü’nü cebri icra yoluyla haciz, rehin gibi yasal takyidatlardan ari olacak şekilde satmak üzere; kapalı zarf, açık ihale usulüyle ihale yapacak. 

İhale 24 Nisan 2024 günü, saat 14.00’te TMSF’nin Büyükdere Caddesi, No: 143, Esentepe, İstanbul adresindeki Konferans Salonu’nda yapılacak. Akfel HES Grubu Ticari ve İktisadi Bütünlüğü, 27 Eylül 2023 tarihinde de ihaleye çıkarılmıştı

İhale evrakı, Satış Komisyonu tarafından, TMSF’nin Büyükdere Caddesi, No: 143, Esentepe, İstanbul adresinde bedelsiz olarak görülebilecek. Şartnameyi satın almak isteyenlerin, TMSF’ye ait banka hesabına 50.000 TL’yi “Akfel HES Grubu Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Şartname Bedeli” açıklaması ile yatırmaları ve dekontu Satış Komisyonuna elden teslim etmeleri gerekiyor. 

İHALENİN TAHMİNİ BEDELİ 1,7 MİLYAR LİRA

Akfel HES Grubu Ticari ve İktisadi Bütünlüğü için 1.700.000.000 lira muhammen bedel belirlendi. İsteklilerin ihaleye katılabilmek için TMSF’ye ait banka hesabına 170.000.000 lira nakit teminatı, “Akfel HES Grubu Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Teminat Bedeli” açıklaması ile yatırmaları gerekiyor. Nakit teminat dışında; bankalardan alınmış TL cinsinden kesin ve süresiz teminat mektubu veya teminat cari değerinin %15 fazlası tutarında olan T.C. Devlet Tahvilleri, T.C. Hazine Bonoları, T.C. Hazine Kefaletini Haiz Tahviller de kabul edilecek. Ancak isteklinin doğrudan ya da dolaylı olarak yönetim, denetim veya kontrolüne sahip olduğu bankalardan alınan teminat mektubu, ihale teminatı olarak kabul edilmeyecek.

İhale evrakının teminat belgeleriyle birlikte en geç 22 Nisan 2024 günü, saat 16.00’ya kadar Satış Komisyonu’na elden teslim edilmesi gerekiyor. 

İstekliler, Satış Komisyonu’na ıslak imzalı yazı ile müracaat ederek; Bilgi Odası kullanabilecekler. Bilgi Odasını kullanabilmek için TMSF’ye ait banka hesabına 100.000 TL’yi “Akfel HES Grubu Ticari ve İktisadi Bütünlüğü Bilgi Odası ve Tesis Ziyareti Bedeli” açıklaması ile yatırmak ve Gizlilik Taahhütnamesi’ni imzalayarak dekont aslı ile Satış Komisyonu’na elden teslim etmek gerekecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler