1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. TOBB Türkiye Enerji Meclisi 2016'yı değerlendirdi

TOBB Türkiye Enerji Meclisi 2016'yı değerlendirdi

Enerji Günlüğü - TOBB Türkiye Enerji Meclisi, 2016 yılında elektrik piyasasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.TOBB Türkiye Enerji Meclisi, Meclis...

TOBB Türkiye Enerji Meclisi 2016'yı değerlendirdi

Enerji Günlüğü - TOBB Türkiye Enerji Meclisi, 2016 yılında elektrik piyasasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

TOBB Türkiye Enerji Meclisi, Meclis Başkanı İhsan Akyol başkanlığında TOBB'da bir araya gelerek, 2016 yılında elektrik piyasasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Kurulu güç, üretim ve tüketim, Aralık ayındaki soğuk hava koşulları, kış şartlarına bağlı olarak zaman zaman bölgesel bazda elektrik şebekelerindeki arızalar nedeniyle artan gaz talebi sonucunda yetersiz gelen doğalgaz arzına bağlı fiyat artışlarına ilişkin bilgi alan Meclis, güvenli iletim alt yapısı ve iletime yapılacak yatırım planının önemine dikkat çekti.

Meclis üyeleri, doğal gaz kesinti/kısıntısı ve elektrik arızaları sırasında bilgi paylaşımının daha etkin olması gerektiğini ifade etti. 

ÇALIŞMALARIN VERİMLİ OLMASI İÇİN KOMİSYONLAR KURULDU

Meclis çalışmalarının daha etkin ve verimli yürütülebilmesi amacıyla Türkiye Enerji Meclisi Başkan Yardımcı Gökmen Topuz koordinasyonunda Üretim ve Ticaret Alt Komitesi ve Meclis Başkan Yardımcısı Necmi Odyakmaz koordinasyonunda Dağıtım ve İletim Alt Komitesi adı altında iki alt komite kuran Meclis, alt komite çalışmalarına Şubat ayında başlama kararı aldı. 

Önceki ve Sonraki Haberler