1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. TOGG ve Bosch işbirliğine bireysel muafiyet tanındı

TOGG ve Bosch işbirliğine bireysel muafiyet tanındı

TOGG ile Bosch arasında imzalanan 2 sözleşme bireysel muafiyet aldı.

TOGG ve Bosch işbirliğine bireysel muafiyet tanındı

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurulu, TOGG ile Bosch AŞ arasında imzalanan 2 sözleşmeye bireysel muafiyet tanınmasına karar verdi. 

Rekabet Kurulu (RK), 23-60/1160-415 sayılı ve 21 Aralık 2023 tarihli kararıyla; Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ (TOGG) ile Bosch Sanayi ve Ticaret AŞ arasında imzalanan Küresel Servis Ağı Sözleşmesi ile bakım onarım servisleri ile imzaladığı Yetkilendirilmiş Zincir Servis Sözleşmesine bireysel muafiyet tanıdı. 

Kurul iki şirket arasında imzalanan sözleşmelerin aşağıdaki şartları taşıdığını tespit ederek, 4054 Sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4’üncü maddesinde “Rekabeti Sınırlayıcı Anlaşma, Uyumlu Eylem ve Kararlar” başlığı altında getirilen kısıtlamalardan muaf tutulmasına karar verdi. 

  • Malların üretim veya dağıtımı ile hizmetlerin sunulmasında yeni gelişme ve iyileşmelerin ya da ekonomik veya teknik gelişmenin sağlanması
  • Tüketicinin sözleşmeden yarar sağlaması
  • İlgili piyasanın önemli bir bölümünde rekabetin ortadan kalkmaması
  • Rekabetin ekonomik ve teknik gelişme ile tüketici yararı amaçlarının elde edilmesi için zorunlu olandan fazla sınırlanmaması.
Önceki ve Sonraki Haberler