1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. TOGG’dan çekilen İnan Kıraç: Hibrit tercih edilmelidir

TOGG’dan çekilen İnan Kıraç: Hibrit tercih edilmelidir

Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, TOGG'dan çekildikten sonra "Türkiye elektrikli otomobil yerine hibrit araç üretimini tercih etmeliydi" görüşünü savundu.

TOGG’dan çekilen İnan Kıraç: Hibrit tercih edilmelidir
 
 
Enerji Günlüğü - Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, TOGG'dan çekildikten sonra "Türkiye elektrikli otomobil yerine hibrit araç üretimini tercih etmeliydi" görüşünü savundu. 
 
Yerli otomobil üretmek için 2019 yılında kurulan Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu’nun (TOGG) ortaklık yapısı değişti. 3 Haziran’da ortaklardan Turkcell, Anadolu Holding ve Vestel, Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) birer açıklama göndererek, şirkette sermaye artırımı yapıldığını, Kıraça Holding’e ait Kök Ulaşım’ın artırıma katılmadığını, böylece kendi hisselerinin yüzde 19’ardan yüzde 23’e yükseldiğini, Kök Ulaşım’ın ortaklıktan çıktığı bildirdiler. Ortaklardan TOBB’un da hissesi yüzde 5’ten 8’e çıktı. 
Dünya Gazetesi’nden Vahap Munyar’ın köşesinden duyurduğu haberde ise Kıraça Holding’in sahibi İnan Kıraç’ın sağlık sorunları nedeniyle ortaklıktan ayrıldığı belirtildi. Buna göre özel bir sohbette Kıraç, Munyar’a elektrikli otomobil ile ilgili bazı yorumlar yaptı. Kıraç, elektrikli otomobilin Türkiye için en az 20 yıl erken bir karar olduğunu söylerken, bataryaların çok ağır, şarj altyapısının ise yetersiz olduğuna dikkat çekti. Kıraç, bu araçların elektrikli yerine hibrit olmasının daha doğru olacağını düşündüğünü söyledi.
Önceki ve Sonraki Haberler