1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Tohma Biyogaz, Malatya’da hibrit santral kuracak

Tohma Biyogaz, Malatya’da hibrit santral kuracak

Tohma Biyogaz, 25,5 milyon TL yatırımla Malatya’da atıklardan ve güneşten elektrik üreteceği bir hibrit enerji santrali kuracak. 

Tohma Biyogaz, Malatya’da hibrit santral kuracak

Enerji Günlüğü - Tohma Biyogaz, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi sınırları içinde günde 96 ton hayvan atığından elektrik üreteceği biyogaz tesisi kuracak. Şirket yardımcı kaynak olarak da güneş santrali kuracak. 

Tohma Biyogaz Enerji Ltd. Şti. Tarafından Malatya ili, Yeşilyurt İlçesinde 71 bin metrekarelik alan içinde 1,56 MW kapasiteli Biyogaz Tesisi ve 1,8 MW kapasiteli Yardımcı Kaynak Güneş Enerji Santrali (GES) kurulup işletilmesi planlanıyor. Tesiste yardımcı kaynak olması, yaşanabilecek mekanik kayıpların önüne geçilerek enerji verimliliğinin ve tesisin sürdürülebilirliğinin artmasını sağlayacak.  

25,5 MİLYON TL YATIRIM YAPILACAK

Projenin değeri 25,5 milyon TL olarak öngörülüyor. Kurulacak olan biyogaz ünitesinde bölgedeki hayvan çiftliklerinden çıkan gübrelerin toplanıp değerlendirilerek ekonomiye kazandırılması amaçlanıyor. Proje kapsamında 96 ton/gün atık işlenerek metan gazına ve elektriğe dönüştürülecek. 

Yardımcı kaynak olarak kurulacak Güneş Enerji Santralinde her biri 400 Wp gücünde toplam 4.500 adet güneş paneli kullanılacak. Hibrit tesisin ekonomik ömrünün 30 yıl olması bekleniyor. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler