1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Tokat İl Özel İdaresi jeotermal kaynak arayacak

Tokat İl Özel İdaresi jeotermal kaynak arayacak

Tokat İl Özel İdaresi, termal turizm sektöründe kullanmak amacıyla bir adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak. 

Tokat İl Özel İdaresi jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Tokat İl Özel İdaresi, termal turizm sektöründe kullanmak amacıyla bir adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak. 

T.C. Tokat İl Özel İdaresi tarafından Tokat İli, Sulusaray ilçesi, Ilıcak Mahallesi, Hamamönü mevkiinde 2008/4 numaralı jeotermal kaynak işletme ruhsatlı alanda 1 adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak aranması planlanıyor.

650 bin lira bedelli proje kapsamında açılacak kuyu derinliği 150±50 metre olacak. Jeotermal kaynağa ulaşılması ile birlikte kaynak özellikleri (sıcaklık, basınç, debi ve jeokimyasal özellikleri vb.) belirlendikten sonra kaynak termal turizm sektöründe kullanılacak.

İçerisinde Ilıcak Kaplıcaları bulunan ruhsat sahasında daha önceden MTA tarafından 6 adet jeotermal amaçlı sondaj kuyusu açılmış. Bu kuyulardan halen kullanılmakta olan AS-3 kuyusu ile açılması planlanan sondaj kuyusu termal tesislerde (Balneolojik) turizm amaçlı kullanılacak. Diğer kuyular ise artık verim açısından yetersiz olduklarından kullanılamıyor. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler