1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Tokat İl Özel İdaresi, termal turizm için jeotermal kaynak arayacak

Tokat İl Özel İdaresi, termal turizm için jeotermal kaynak arayacak

Tokat’ın Sulusaray ilçesinde termal turizmde kullanılmak amacıyla 3 adet jeotermal sondaj kuyusu daha açılacak.

Tokat İl Özel İdaresi, termal turizm için jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Tokat İl Özel İdaresi, Sulusaray ilçesi sınırları içinde bulunan sahada alan artışına da giderek jeotermal sondaj kuyusu sayısını 1’den 4’e çıkaracak.

T.C. Tokat İl Özel İdaresi tarafından Tokat İli, Sulusaray ilçesinde, 2008/04 numaralı jeotermal kaynak işletme ruhsatında jeotermal kaynak arama sondajı ilavesi ve alan artışı planlanıyor. Ilıcak Kaplıcalarının bulunduğu sahada daha önce yapılan 6 adet sondaj kuyusunda verimin azalması nedeniyle 3 sondaj kuyusu daha açılacak. Projenin değeri yaklaşık 6 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje, jeotermal sondaj sahasının genişletilerek aynı alan içinde daha önceki bir noktaya bir arama sondaj noktası daha eklemesini ve aynı ruhsat alanı içinde ilave alan ile beraber bu alanda da 2 adet arama sondaj noktası belirlenmesini içeriyor. Böylece sahada toplam sondaj sayısı 1’den 4’e çıkarılacak. 

Rotary (Döner) Sondaj yöntemi kullanılarak açılacak sondaj kuyularında en fazla 550 metre derinliğe kadar inilecek. Jeotermal kaynağa ulaşılması ile birlikte kaynak özellikleri (sıcaklık, basınç, debi ve jeokimyasal özellikleri vb.) belirlendikten sonra kaynak termal turizm sektöründe kullanılacak. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler