1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Tokat’a kurulacak Kaynar HES’te yer değişikliği

Tokat’a kurulacak Kaynar HES’te yer değişikliği

Enerji Günlüğü - İlmur Enerji tarafıdan Tokat'ta yapılması planlanan 2,27 MW'lık Kaynar Regülatörü ve HES projesinde Niksar ilçesinin içme suyu...

Tokat’a kurulacak Kaynar HES’te yer değişikliği

Enerji Günlüğü - İlmur Enerji tarafıdan Tokat'ta yapılması planlanan 2,27 MW'lık Kaynar Regülatörü ve HES projesinde Niksar ilçesinin içme suyu ihtiyacı nedeniyle yer değişikliği yapılacak. 

İlmur Enerji Ürt. Ltd. Şti. tarafından, Yeşilırmak havzasında, Tokat İli, Niksar İlçesi, Çanakçı Deresi üzerinde, “Kaynar Barajı ve HES (2,34 MWm/2,27 MWe) yer değişikliği yapılması planlanıyor. Çanakçı Deresi üzerinde 1051,50 m talveg ve 1055 m maksimum su kotu ile 830 m kuyruk suyu kotunda kurulması planlanan ve 29.12.2014 tarihinde ÇED Gerekli Değildir kararı verilen “Kaynar Regülatörü ve HES (2,34 MWm/2,27 MWe)” projesi, Niksar ilçesinin içme suyu ihtiyacı ortaya çıkınca Çanakçı Deresi üzerinde uygun bir aks yeri bulundu. 

Bu kapsamda nehir tipi hidroelektrik santral olan Kaynar HES’in Çanakçı Deresinin 850 m. ile 625 m. arasında kalan düşünün, kurulacak silindirle sıkıştırılmış baraj ile değerlendirilerek, 2.435,90 m cebri boru ile santrale taşınarak, yılda 7,82 GWh elektrik enerjisi üretilecek.  

Niksar Belediyesi’nin ihtiyacı olan su Kaynar HES Projesinin santralinden sonra alınacak. Dolayısıyla Niksar ilçesine göletten 40 lt/sn su alma ihtiyacı ortadan kalktı.  

Kaynar Barajı ve HES inşaatı 2 yıl içerisinde tamamlanacak. Santralin inşaat süresi tamamlandıktan sonra ömrü 49 yıl olacak.

KAYNAR HES PROJESİYLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Enerji Günlüğü

 
Önceki ve Sonraki Haberler