1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Tokgöz Beton, Balıkesir’de iki rüzgar türbini kuracak

Tokgöz Beton, Balıkesir’de iki rüzgar türbini kuracak

Tokgöz Beton, 150 milyon TL yatırımla Balıkesir’de iki rüzgar türbini kuracak. Türbinlerde üretilen elektrik şirketin Kayseri’deki üretim tesisi elektrik tüketimiyle mahsuplaşılacak.

Tokgöz Beton, Balıkesir’de iki rüzgar türbini kuracak

Enerji Günlüğü - Tokgöz Beton, Kayseri’deki üretim tesisinin elektrik ihtiyacını karşılamak için Balıkesir’de iki rüzgar türbini kuracak. 

Tokgöz Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Balıkesir İli, Gönen İlçesi sınırları dahilinde iki rüzgar türbini kurulumu planlanıyor. 

2,4 MW kurulu gücünde rüzgar türbininden oluşan Tokgöz Rüzgâr Enerji Santrali-1 (RES) için toplam 75 milyon TL yatırım yapılacak. Aynı şekilde 2,4 MW kurulu gücündeki Tokgöz Rüzgâr Enerji Santrali-1 (RES) projesinin değeri de 75 milyon TL olarak hesaplanıyor. Her bir Santralde yılda yaklaşık 7.400.000 kWh elektrik enerjisi üretilecek.

Rüzgâr enerji santrallerinde üretilecek elektrik enerjisinin Balıkesir-1 Trafo Merkezine bağlanması planlanıyor. Elde edilecek elektrik enerjisinin; Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği kapsamında mahsuplaşma işlemi ile, firmanın Kayseri’de bulunan beton santralinin elektrik enerjisi tüketimini karşılaması, ihtiyaç fazlası elektrik enerjisinin de sisteme verilerek satışının yapılması planlanıyor. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler