1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Tokyo Gas ve Centrica'dan LNG ulaşım maliyetini azaltacak adım

Tokyo Gas ve Centrica'dan LNG ulaşım maliyetini azaltacak adım

Enerji Günlüğü – Japon Tokyo Gas ve İngiliz Centrica şirketleri, ulaşım malıyetlerini azaltacak LNG takası için ön anlaşma imzaladılar.Japon...

Tokyo Gas ve Centrica'dan LNG ulaşım maliyetini azaltacak adım

Enerji Günlüğü – Japon Tokyo Gas ve İngiliz Centrica şirketleri, ulaşım malıyetlerini azaltacak LNG takası için ön anlaşma imzaladılar.

Japon gaz tedarikçisi Tokyo Gas Co, İngiliz enerji şirketi Centrica ile ulaşım maliyetini azaltmak amacıyla bir LNG takas ön anlaşması imzaladıklarını açıkladı.

Tokyo Gas, Centrica'ya yılda yaklaaşık 700 bin-800 bin ton civarında ABD kaya gazından elde edilmiş LNG gönderecek. 2018 yılında başlaması tahmin edilen bu sevkiyatın karşılığında Centrica'nın Asya Pasifik pazarlarından aldığı aynı miktarda LNG'yi alacak.

Bu şekilde Tokyo Gas, Panama Kanalı üzerinden oldukça masraflı LNG nakliyatından kurtulmuş olacak. Her iki şirketin de düşük nakliyat masrafı ile tasarruf sağlayacağı bu anlaşmanın önümüzdeki yıl kesin bir anlaşmaya dönüşmesi bekleniyor.

LNG yerel takas yöntemi dünyada henüz yaygın olmasa da Dünyanın en büyük LNG ithalatçısı ve tüketicisi Japonya'da bu yöntem gelecekte oldukça yaygın kullanılacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler