1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Tolyatti-Odessa amonyak boru hattı bombalandı

Tolyatti-Odessa amonyak boru hattı bombalandı

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukraynalı bir sabotaj ve keşif grubunun 5 Haziran akşamı Tolyatti-Odessa amonyak boru hattının bir kısmını havaya uçurduğunu açıkladı. 

Tolyatti-Odessa amonyak boru hattı bombalandı

Enerji Günlüğü - Rusya, Ukrayna güçlerinin Tolyatti-Odessa amonyak boru hattının bir kısmını havaya uçurduğunu açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukraynalı bir sabotaj ve keşif grubunun 5 Haziran akşamı Tolyatti-Odessa amonyak boru hattının bir kısmını havaya uçurduğunu açıkladı. Bakanlık, boru hattının Harkov bölgesindeki patlamadan zarar gören bölümünün onarımının üç aya kadar sürebileceğini duyurdu.

Volga bölgesinden Odessa limanına uzanan 2 bin 500 kilometrelik boru hattı azotlu gübrelerin üretiminde kullanılan, Rusya’da üretilen amonyakı Odessa limanından dünya çapındaki alıcılara sevk etmekte kullanılıyordu. Hattan amonyak sevkiyatı, askeri operasyonun başladığı tarihte durdurulmuştu. 

TAHIL ANLAŞMASI TEHLİKEDE

Öte yandan Rusya, Ukrayna tahılının ihracatına izin verme koşulu olarak kendisine de yeniden amonyak sevk ve satış izni verilmesini getirmişti. Hattın bombalanmasıyla birlikte tahıl anlaşmasının uzatılması da bir kez daha tehlikeye girdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler