1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Toroslar EDAŞ, deprem bölgesinde elektrik altyapısını yeniden kurdu

Toroslar EDAŞ, deprem bölgesinde elektrik altyapısını yeniden kurdu

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen 11 ilden 5’inin elektrik dağıtımından sorumlu Toroslar EDAŞ, depremin birinci yıl dönümü itibarıyla 1,9 milyar liralık yatırım yaptı.

Toroslar EDAŞ, deprem bölgesinde elektrik altyapısını yeniden kurdu

Enerji Günlüğü - Enerjisa Dağıtım Şirketleri’nden Toroslar EDAŞ, kardeş şirketleri Başkent EDAŞ ve Ayedaş’ın da desteğiyle Hatay’da 2.150, Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde ise 184 saha çalışanı ile deprem öncesi şebeke değerlerini aştı.

Türkiye’de 22 milyonu aşkın kullanıcıya elektrik dağıtım hizmeti sağlayan Enerjisa Dağıtım Şirketleri’nin, Başkent EDAŞ ve Ayedaş’la birlikte 3 şirketinden biri olan Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ (Toroslar EDAŞ), kardeş şirketlerinden gelen ekip ve ekipman desteğinin de gücüyle, başta depremin en yoğun etkisini gösterdiği Hatay’da olmak üzere, bölgede büyük bir mücadeleye imza atarak şebekesini deprem öncesi kapasiteye ulaştırdı. Şirket, depremin ilk gününden itibaren Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mersin ve Osmaniye ile birlikte 6 ilden oluşan hizmet bölgesinde, yeniden enerji sağlama çalışmaları kapsamında, depremin birinci yıl dönümü itibarıyla 1,9 milyar liralık yatırım yaptı.

KURTARMA ÇALIŞMALARI YÜRÜTÜLDÜ

Depremin akut döneminde ailelerinin emniyetini alarak görevlerine koşan Toroslar EDAŞ çalışanları, şirket envanterindeki tüm jeneratörleri, arama kurtarma çalışmalarında aletlerin çalıştırılması ve çalışmaların gece de sürdürülebilmesi adına aydınlatma sağlanması için seferber etmenin yanı sıra elektrik direklerine ulaşmak için kullanılan sepetli araçlarla da binalardan kurtarma çalışmalarını yürüttü.

JENERATÖRLE ENERJİ SAĞLANDI

Bölgedeki akaryakıt sıkıntısı göz önünde bulundurularak, jeneratörlere düzenli yakıt ikmali yapılabilmesi için pick-up araçlar akaryakıt tanklarıyla donatıldı. Getirilen merkezi tankerlerden sahada kurulan jeneratörlere bu pick-up araçlarla düzenli olarak yakıt ikmali yapılarak, şebekenin kullanım dışı kaldığı yerlerde jeneratörle enerji sağlandı.

ÇALIŞANLARA KONTEYNER DESTEĞİ

Toroslar EDAŞ çalışanları aileleriyle Hatay’da kurulan tamamı gerekli eşyalarla donatılmış 232 konteynerlik, İskenderun’da ise aynı donanımla 32 konteynerlik, konteyner kentlere yerleştirildi. Kendi bahçe veya tarla gibi özel arazilerine yerleştirmek isteyen 236 çalışana da şirket tarafından konteyner teslim edildi.

“YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK”

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Oğuzhan Özsürekci, Hatay’da depremin izlerinin silinmesi için hayata geçirilen yatırımlara ve son 1 yılda yürütülen çalışmalara ilişkin yaptığı değerlendirmede, deprem sonrasında bölgenin ekonomik, sosyal, kültürel, güvenlik ve sağlık başta olmak üzere hayati enerji ihtiyaçlarını karşılamak için yaklaşık 1,9 milyar TL tutarında deprem harcaması ile elektrik altyapısını yeniden oluşturduklarını kaydetti. 

Özsürekçi, “Tarihte pek çok medeniyete ev sahipliği yapan kadim kentlerimizde depremin izleri silinip, yeniden inşa faaliyetleri devam ederken biz de yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Enerjisa Dağıtım Şirketleri olarak önümüzdeki süreçte de Toroslar EDAŞ ile hizmet verdiğimiz deprem bölgesinde üzerimize düşeni yapmaya, daha iyi bir gelecek için fark yaratmaya devam edeceğiz” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler