1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Toroslar EDAŞ ihalesini Enerjisa kazandı

Toroslar EDAŞ ihalesini Enerjisa kazandı

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin ikinci en büyük elektrik dağıtım bölgesi Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ özellleştirme ihalesini 1 milyar 725 milyon dolarlık...

Toroslar EDAŞ ihalesini Enerjisa kazandı

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin ikinci en büyük elektrik dağıtım bölgesi Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ özellleştirme ihalesini 1 milyar 725 milyon dolarlık teklifiyle Enerjisa kazandı. 

Adana, Gaziantep, Hatay, Mersin, Osmaniye ve Kilis illerini kapsayan, Toroslar EDAŞ'ın özelleştirme ihalesiyle ilgili nihai pazarlık görüşmeleri, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Toplantı salonunda yapıldı. 8 isteklinin sürece dahil olduğu Toroslar EDAŞ ile ilgili pazarlık sürecinde ön elemesiz ilk turda çıkan en yüksek teklif 1 milyar 10 milyon dolar oldu. 2 milyon 882 bin abonenin bulunduğu ve yıllık elektrik tüketiminin 14 GWh olduğu bölge için ön elemeli turların ilkinde elenen istekli daha önce Gediz Dağıtım ihalesini kazanan konsorsiyumun üyesi Elsan oldu. Bu turda çıkan en yüksek teklif tutarı 1 milyar 501 milyon dolar oldu.

İkinci elemeli turda en yüksek teklif tutarı 1 milyar 603 milyon dolara yükselirken, bu turun kaybedeni Eksim Ortak Girişim Grubu oldu.

Üçüncü ve son elemeli kapalı zarfla teklif turunda en yüksek teklif tutarı 1 milyar 635 milyon dolarolurken, bu turda elenen istekli Alsim Alarko oldu.

Ardından nihai pazarlık görüşmelerinin açık artırma bölümüne geçildi. 6 isteklinin katıldığı bu bölümde Park Holding, en yüksek teklif tutarı 1 milyar 641 milyon dolarlık seviyedeyken mola aldı ve çekildi. Kazancı Holding'in şirketi Aksa Elektrik de söz sırası kendisine geldiğinde mola aldı. Molanın ardından Aksa Elektrik de çekildi. 

Daha sonra Doğu Akdeniz Ortak Girişim Grubu elenen taraf oldu. Böylece açık artırmada son üçe Çalık Enerji, Fina Enerji ve Enerjisa kaldı. Bu üçlü arasında ilk elenen ise Çalık Enerji oldu.

Bu aşamaya kadar molasız yola devam eden Fina, Enerjisa'dan gelen 1 milyar 725 milyon dolarlık teklif üzerine mola aldı. Fina'nın mola dönüşü çekilmesiyle ihale 1 milyar 725 milyon dolarlık teklifle Enerjisa'da kaldı.

Sabancı Holding Enerji Grubu Başkanı Selahattin Hakman, yeni bir teklif verilip verilmeyeceği sorusuna "Sayın Başkan görüyorsunuz zaten fiyat çok yükseldi" diye cevap verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler