1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Toroslar EDAŞ, kuş arızalarını yüzde 89 azalttı

Toroslar EDAŞ, kuş arızalarını yüzde 89 azalttı

Toroslar EDAŞ, aldığı tedbirlerle hizmet verdiği 6 ilde hem kuş çarpılmalarını hem de bu nedenle oluşan arızaları büyük oranda azalttı.

Toroslar EDAŞ, kuş arızalarını yüzde 89 azalttı

Enerji Günlüğü - Toroslar EDAŞ, 2017 yılından bu yana akıma kapılma kaynaklı kuş yaralanmalarını ve buna bağlı enerji kesintilerini 6 ilde ortalama yüzde 88,62 oranında azalttı. 

Enerjisa Enerji’nin elektrik dağıtım şirketlerinden Toroslar Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (Toroslar EDAŞ) faaliyet gösterdiği Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mersin ve Osmaniye’de, özellikle göç zamanında yoğunlaşan kuş çarpılmalarına karşı tedbirler aldı. 2017 yılında “Yüksek Gerilim Havai Hat İzolasyonu Projesi” başlatan şirket, küresel kuş göçü rotalarının kesiştiği Hatay, Adana ve Mersin’de her yıl milyonlarca göçmen kuşu ağırlayan Toroslar EDAŞ, havai hatlarıyla gökyüzünü paylaştığı tüm kuşları korumak için Doğa Derneği ile yürüttüğü işbirliğini de sürdürdü.

DOĞA DERNEĞİ İŞBİRLİĞİYLE İZOLASYON

Söz konusu işbirliği sayesinde şirket, başta göçlerin yoğunlaştığı bölgelerdeki hatlarda olmak üzere, kuş çarpılmasına neden olabilecek 18 bin 727 metre uzunluğundaki iletken ve 7.638 adet izolatörün yalıtkan malzeme montaj işlemini tamamladı. 

Böylece 2017 yılından bu yana akıma kapılma kaynaklı kuş yaralanmalarını ve buna bağlı enerji kesintilerini 6 ilde ortalama yüzde 88,62 oranında azalttı. 

EN FAZLA İYİLŞEME KİLİS, GAZİANTEP VE ADANA'DA

Arıza iyileşme oranı en yüksek olan iller, yüzde 98,36 ile Kilis, yüzde 95,24 ile Gaziantep ve yüzde 94,45 ile Adana olurken, bu oran Hatay’da yüzde 88,46, Mersin’de yüzde 88,21 ve Osmaniye’de yüzde 46,67 olarak gerçekleşti.

Önceki ve Sonraki Haberler