1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Toroslar EDAŞ kuşlar için hatlarını yalıttı

Toroslar EDAŞ kuşlar için hatlarını yalıttı

Toroslar EDAŞ, 1,5 milyon lira yatırımla elektrik dağıtım bölgesindeki nakil hatlarının yalıtımını yaptı. Böylece, kuş ölümlerini ve buna bağlı enerji kesintilerini yüzde 88 oranında azalttı.

Toroslar EDAŞ kuşlar için hatlarını yalıttı

Enerji Günlüğü - Toroslar EDAŞ, elektrik dağıtımı yaptığı Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mersin ve Osmaniye’de başlattığı elektrik nakil hattı yalıtımı projesiyle kuş çarpılmalarının önüne geçiyor.

Özellikle kuş göçlerinin arttığı dönemlerde, kuşların elektrik dağıtım hatlarına konarak akıma kapılmalarını engellemeyi amaçlayan Toroslar Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (Toroslar EDAŞ) faaliyet gösterdiği Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mersin ve Osmaniye’de başlattığı elektrik nakil hattı yalıtımı projesiyle kuş çarpılmalarının önüne geçiyor.

Şirket, 2017 yılında başladığı “Yüksek Gerilim Havai Hat İzolasyonu Projesi” ile kuşların konarak akıma kapılabileceği elektrik dağıtım hatlarının ilgili noktalarına, Doğa Derneği ile sürdürdüğü koordinasyon çerçevesince yalıtkan malzeme montajına devam ediyor. Elektrik dağıtım hattı unsurlarından iletken teller ve izolatörlerin izolasyonu kapsamında bugüne kadar 1,5 milyon lirayı aşkın yatırım yapan Toroslar EDAŞ, 5.475 metre uzunluğundaki iletkenin ve 1.181 adet izolatörün yalıtkan malzeme montajını tamamlayarak dağıtım hatlarının kuşlar için güvenli hale gelmesini sağladı.

Toroslar EDAŞ, 2017 yılından bu yana akıma kapılma kaynaklı kuş ölümlerini ve buna bağlı enerji kesintilerini yüzde 88 oranında azaltmayı başardı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler