1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Tortum HES’in yeni sahibi belli oluyor

Tortum HES’in yeni sahibi belli oluyor

Enerji Günlüğü - TortumHidroelektrik Santrali’nin yeni sahibi, yarın yapılacak özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmeleri sonucunda belli olacak. Elektrik...

Tortum HES’in yeni sahibi belli oluyor

Enerji Günlüğü - TortumHidroelektrik Santrali’nin yeni sahibi, yarın yapılacak özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmeleri sonucunda belli olacak. 

Elektrik üretim özelleştirmeleri devam ediyor. Özelleştirme İdaresi’nin, Elektrik Üretim AŞ’ye ait, Tortum Hidroelektrik Santrali ile bu Santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmeleri yarın gerçekleştirilecek. 

Özelleştirme İdaresi’nde saat 14:30’da yapılacak görüşmeler sonucunda, santral ve santral tarafından kullanılan taşınmazlara en iyi teklifi sunacak istekli belli olacak. İhale sonucunun, İdare ve Özelleştirme Yüksek Kurulu’nca kabul edilmesi halinde, söz konusu varlıklar en yüksek teklifi sunan istekliye devredilecek. 

6 İSTEKLİ ÖN YETERLİLİK ALDI

Geçici teminat tutarı 10 milyon TL olarak belirlenen Tortum Hidroelektrik Santrali’ne altı istekli ön yeterlilik talebiyle başvurmuştu. Bu istekliler, Tayfurlar Enerji Elektrik Üretim AŞ, Enka İnşaat ve Sanayi AŞ, Çelikler Taahhhüt ve Sanayi AŞ, Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ, Aşkale Çimento Sanayi ve T.A.Ş ve Yılsan Yatırım Holding AŞ olarak sıralanıyor. 

İŞTE ŞANLIURFA, TORTUM, ADIGÜZEL VE KEMER HES İHALELERİNE TEKLİF SUNAN İSTEKLİLER

 

Önceki ve Sonraki Haberler