1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Torul, Kürtün ve Doğankent HES Kolin`in...

Torul, Kürtün ve Doğankent HES Kolin`in...

Enerji Günlüğü - Torul, Kürtün ve Doğankent hidroelektrik santralleri özelleştirme ihalesini 1 milyar 225 milyon 100 bin TL'lik teklifiyle Kolin Grubu kazandı.Özelleştirme...

Torul, Kürtün ve Doğankent HES Kolin`in...

Enerji Günlüğü - Torul, Kürtün ve Doğankent hidroelektrik santralleri özelleştirme ihalesini 1 milyar 225 milyon 100 bin TL'lik teklifiyle Kolin Grubu kazandı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen Elektrik Üretim AŞ'ye ait, Doğankent, Kürtün ve Torul Hidroelektrik Santralleri ile bu Santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmeleri tamamlandı.

Daha önce başvuru yapan ve hepsi de önyeterlilik alan 8 isteklinin katıldığı ihalede ilk elenen Bereket Enerji oldu. Daha sonra sırasıyla Rönesans Enerji ve 1 milyar 121 milyon TL seviyesine ulaşıldığında İçtaş elendi.

Daha sonra kalan istekliler yarışmaya devam etti. Dördüncü turda en yüksek teklif 1 milyar 156 milyon liraya yükseldi. 1 milyar 183 milyon liraya gelindiğinde Limak da çekildi.

Yarışmaya Aşkale Çimento, Bilgin-Turcas-Yapısan Ortak Girişim Grubu (OGG) ve Kolin İnşaat devam etti. 1 milyar 195 milyon TL seviyesinde Aşkale Çimento çekildi. Kolin ve Bilgin devam ederken 1 milyar 200 milyon TL barajı aşıldı.

Daha sonra önce Kolin, sonra da 1 milyar 219 milyon TL seviyesindeyken Bilgin mola aldı.

Bilgin'in de çekilmesinden sonra sonra ihale 1 milyar 225 milyon 100 bin TL'lik en yüksek teklifiyle Kolin Grubu'nda kaldı.

Mehmet KARA

Teklif Sahipleri:

1- Özkar Global Enerji Üretim A.Ş.

2- Rönesans Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş.

3- Bereket Enerji Üretim A.Ş.

4- IC İçtaş Hidroelektrik ve Termik Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş.

5- Bilgin-Turcas-Yapısan Ortak Girişim Grubu

6- Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.

7- Limak Yatırım Enerji Üretim İşletme Hizmetleri ve İnşaat A.Ş.

8- Aşkale Çimento Sanayii Türk A.Ş.

... 

Önceki ve Sonraki Haberler