1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Torul, Kürtün ve Doğankent HES'ler Kolin'in!

Torul, Kürtün ve Doğankent HES'ler Kolin'in!

Enerji Günlüğü - Torul, Kürtün ve Doğankent hidroelektrik santrallerinin Kolin İnşaat'a işletme hakkının verilerek özelleştirilmesi resmi olarak tamamlandı. Özelleştirme...

Torul, Kürtün ve Doğankent HES'ler Kolin'in!

Enerji Günlüğü - Torul, Kürtün ve Doğankent hidroelektrik santrallerinin Kolin İnşaat'a işletme hakkının verilerek özelleştirilmesi resmi olarak tamamlandı. 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, 04/04/2016 tarihli Kurul kararını bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak yürülüğe koydu. 

Böylece, EÜAŞ'a ait Doğankent, Kürtün ve Torul Hidroelektrik Santralleri ile bu Santraller tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirilmesi amacıyla 18/12/2016 tarihinde yapılan ihale sonucunda 1.225.100.000 (Birmilyarikiyüzyirmibeşmilyonyüzbin) Türk Lirası bedelle en yüksek teklifi veren Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.ye işletme hakkının verilmesi süreci resmi olarak tamamlanmış oldu. 

ÖİB ilanına göre, Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş.nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatı İdare lehine irat kaydedilecek ve işletme hakkı 1.225.000.000 (Birmilyarikiyüzyirmibeşmilyon) Türk Lirası bedelle ikinci yüksek teklifi veren Bilgin – Turcas – Yapısan Ortak Girişim Grubu’na verilecek. Bilgin – Turcas – Yapısan Ortak Girişim Grubu’nun sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde de aynı şekilde 1.193.000.000 (Birmilyaryüzdoksanüçmilyon) Türk Lirası bedelle üçüncü teklifi veren Aşkale Çimento Sanayii Türk A.Ş.ye verilecek. Aşkale Çimento Sanayii Türk A.Ş.nin sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülükleri yerine getirmemesi halinde teminatı İdare lehine irat kaydedilecek ve ihale iptal edilecek.

TORUL, KÜRTÜN VE DOĞANKENT HES KOLİN'İN...

 

Önceki ve Sonraki Haberler